Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2010 18:34 - ЕЛИТНИ ЕЛИКСИРИ И НЕПРАНИ ЧАРШАФИ
Автор: rumenbelchev Категория: Политика   
Прочетен: 1842 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 03.06.2010 17:33


в. "Стършел", бр. 3338/04.06.2010 г.

В Париж...

Ама ще речете - защо започваме от Париж?

Ами - защото там има река. Казва се Сена, минава под моста Мирабо, после край Айфеловата кула, Лувъра, Нотр Дам, острова Сен Луи... И през месец-два по тази река плува корабче-ресторант, наето от българската студенция по случай някакъв празник, и огласява града на Едит Пиаф с "Води ме в някоя квартална кръчма"... Интелектуалният елит на българската младеж празнува с чалга-купон нещо си.

Е, и у нас интелектуалният елит празнува - разгърнете "24 ЧАСА", даже няма нужда и да го разгръщате - снимката е на първа страница - "Абитуриенти от София играят кючек преди бала си..."

Не са криви дечурлигата - откъде да знаят, че думичките "бал" и "кючек" са от две различни цивилизации, опитвали се векове наред да се изтребят една друга!

Ако разгърнем така наречените културни страници на българските вестници, веднага замирисва на кебапчета и ориенталски ритми.

Какво ще научат от вестниците поизтрезнелите абитуриенти за Боб Дилън? Да погледнем "СТАНДАРТ": "Боб Дилън си води готвачка" - радостно ни съобщава изданието и набляга върху кетъринга на бунтаря от шейсетте години...

И другата гостуваща звезда - сър Елтън Джон, не е пощадена - "Елтън Джон е кошмарът на кухнята" - съобщава ни в рубриката "Таланти" "МОНИТОР"... Пак там можем да научим, че Никълъс Кейдж няма да ни гостува, но в замяна на това "не поглежда свинско". Защо? Заради религията си или пък е решил да пази диета? Не - "защото не му харесва как свинете правят секс"... Виж, срещу секса при рибите и насекомите нямал нищо против...

Това може би обяснява защо в къщата на актьора няма хлебарки...

Кулинарното културно празненство продължава и в "ТЕЛЕГРАФ". Ето кратко описание на церемонията по връчването на "АСКЕЕР" - "Синият ангел на младежкия театър бе най-пикантното ястие, което конферансието (...) любезно поднасяше цяла вечер с помощта на режисьора (...) и сценаристката (...)." Боже, ние си мислехме, че са се събрали да си връчват статуетки, те били сготвили актриса - при това в престъпен заговор на конферансие, режисьор и сценаристка! И я сервирали цяла вечер на просветената публика! Както и да го погледне човек, това си е канибализъм!  Спи ли прокуратурата?

Чалга изказът учудващо лесно преминава и към иначе наистина образованите българи. "Алма матер няма да вдига послушно крак, за да я подковават..." Откъсчето от цитата, който преведен на български обяснява, че "нашата майка-хранителка няма да вдига послушно крак..." и прочее, не е на лайфстайл репортер (дълго време си мислех, че това е марка презервативи, то взе, че се оказа и вид журналистика), а на самия ректор на Софийския университет проф. Иван Илчев.

Щом и професорите проговориха на вестникарски по президентските приеми, защо да се сърдим на студентите им, закърмени с лайфстайла, прославян от българската преса.

Да сте чували за Папа Жан? Ще ви помогнем с цитат от "168 ЧАСА": "Папа Жан е убеден, че до няколко години списъкът му със сексподвизи няма да има конкуренция. Листата му с нежни завоевания, която до момента наброява над 15 хил. жени от над 100 националности, ще трябва да набъбне с още 5 хил."...

Сексуален маниак? Не - има го на снимки с Тодор Живков, Желю Желев и Лили Иванова. Оказва се, че Папа Жан е художник, при това - според вестника - толкова добър, че Лили Иванова била си откачила от стената картина на Златю Бояджиев, та да закачи негова.

Може и да е - да ми прости невежеството, но човек, който предпочита да се хвали не с картините, а с креватните си подвизи, подозрително намирисва на лютеница и нервозни кюфтенца, на хвалби в някоя квартална кръчма.

На такова намирисват културните рубрики в българската преса - на "елитни еликсири", на кльопачка и непрани чаршафи...



Тагове:   непрани,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Браво!
03.06.2010 11:01
Браво!
цитирай
2. анонимен - znam
03.06.2010 15:04
Чудесно! Това за корабчето по Сена е покъртително! Чалга простащината преля по света. Трябва масирана кампания, за да се обяснява на хората, че това не е българска поп- или народна музика, че изобщо не е музика, а става дума за уродливо социално явление /каквото е чалгата/. Не спирайте да го правите! Това е мисия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rumenbelchev
Категория: Политика
Прочетен: 600133
Постинги: 161
Коментари: 281
Гласове: 522
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930