Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2010 15:44 - СЛЕПИ ЧЕРВА НА КИЛОГРАМ
Автор: rumenbelchev Категория: Политика   
Прочетен: 2046 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 21.07.2010 16:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


 в. "Стършел", бр. 3345/23.07.2010 г.

         Колко кила апендикси трябва да изрязва за месец един хирург, за да си запази работата? Това според "МОНИТОР" съвсем сериозно са обсъждали в Здравната комисия на парламента миналата седмица. По въпроса за килограмите, разбира се, няма консенсус, но, че един хирург трябвало да разпаря по 150 човека годишно, за да не бъде уволнен - това си го казва самата здравна министърка Борисова. Без да се усмихва.

Реформа - какво да се прави! Нито ден без апендикс!

Лошото, разбира се, е, че българинът е странно животно - освен безгранично търпение той си има и само едно сляпо черво. Но реформата ще продължава - като свършат апендиксите, ще му открият още нещо излишно и ще го вкарат в норматив за изрязване!

Кризата пее свойта зла песен - и по курортите се появи нова секспромоция, услужливо рекламирана от всекидневниците. "Жриците със седмичен пакет" - информира ни "ТЕЛЕГРАФ", изяснявайки и тарифата - "за 300 лева 7 дни ол инклузив". Демек - седем дни пълна програма. "ЗАСАДА" е по-откровен: "Курвите със седмични пакети".

Реформаторското настроение обхваща с пълна сила и културните страници на вестниците - ВинагиВерниятНаПартията "МОНИТОР" прославя опитите на културното министерство да досъсипе и без това съсипания си ресор - "Вместо театри - продуциращи центрове". Новата реформа странно напомня провалилата се с трясък театрална реформа отпреди десетина години, като за по-голям колорит към планираните мероприятия са добавени и оперите и филхармониите.

Само така! За какво му е на плебса култура! Той трябва да работи, за да се осигурява, да се осигурява и да работи! Необходимата му обща култура ще доставят любимите му вестници!

Искате култура? Театро? Шекспир? Ето ви!

"Отхвърлен Ромео коли възлюбената си като зелка". "ЗАСАДА".

Искате история?

"Учени откриха праисторически търговски център". "НОВИНАР". МОЛ в палеолита - не звучи никак зле. И ний сме дали нещо на света!

Искате политика? Четете "24 ЧАСА" - "Кметът на Пловдив Славчо Атанасов: "Целунах Бойко по бузите, чакам 4-5 млн." Скъпичко излизат кметските целувки - не е като черноморския ол инклузив.

Искате спорт? Само "ТЕЛЕГРАФ" ще ви отвори очите - още със снимката на първа страница "Шесткратният шампион в световния рали шампионат Себастиан Льоб се облекчава край пътя..." И наистина - пикае си човекът. Човещина, кво да правиш! Виж, информацията за ралито е на страници 28-29, тя е по-маловажна.

Светски новини? Специализирал се е "СТАНДАРТ":

"Само Рошлев реши Цачева". Става дума за фризьора на парламентарната шефка. Който само три реда по-долу вече е наречен Рошков. А към края на текста - пак Рошлев.  Вестникът се е погрижил да открие и други клиенти на Рошлев-Рошков - за целта се е заврял в профила му във фейсбук и е претарашил приятелите, за да се спре на няколко от по-известните имена и да ги обяви. Рошлев-Рошков да почерпи за рекламата.

Искате да научите още нещо за света на животните? Захвърлете учебниците по зоология (това учи ли се още изобщо) и разгърнете "ЗАСАДА": "Щипалката довършва с резервен пенис".

Просвещавайте се, мили деца: "Европейската или черната щипалка има резервен пенис в случай, че основният се счупи, което става доста често. И двата пениса са доста дълги и поради това чупливи. Дължината им е повече от сантиметър, което често е повече от дължината на самата щипалка." Тук се изправяме пред зоозадачка - след като пенисите са два, при това - по-големи от щипалката, не е ли по-право да се казва, че всеки два пениса си имат по една щипалка?

Можем да продължим и по-нататък.

След като глупостите, с които ни засипва пресата, стават все повече и невъобразимо по-големи от вестниците, не е ли по-правилно да казваме, че всички глупости у нас си имат собствени вестници?




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - До членовете на Партията!
22.07.2010 09:36
"Testis unus, testis nullus." Един член, не е член.
цитирай
2. анонимен - Не подминавайте и телевизиите
22.07.2010 13:01
Чудесен резлив коментар. Харесва ми.
Ако ви остане време обърнете внимание и на новинарския блок на БТВ. Ако не се изнервите докато гледате, уверявам ви - много ще се смеете:) Кризата в образованието там личи много.
цитирай
3. lado - Здравей, Румене! Ако си четеш ко...
23.07.2010 19:19
Здравей, Румене! Ако си четеш коментарите в блога - пълна десетка за фейлетона ли, за статията ли, и аз не знам. Но е превъзходна, или превъзходен. Малко те четат, а трябва. Не те харесват админите, или не знаят за авторитета ти и не те слагат на първа страница...
Късмет!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rumenbelchev
Категория: Политика
Прочетен: 599075
Постинги: 161
Коментари: 281
Гласове: 522
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031