Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2010 12:24 - ЧЕР ХАЙВЕР, БЕРБАТОВ И ПАРИ НА РЪКА
Автор: rumenbelchev Категория: Политика   
Прочетен: 3050 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


в. "Стършел", бр. 3355/02.10.2010 г.

Кой знае защо напоследък прочитът на вестник ме връща към щастливата младост, когато бъдещето задължително беше светло, плановете се преизпълняваха, а петилетката свършваше за има-няма четири години.

Такъв оптимизъм, такива розови новини бълват ротомашините, че човек започва да се чувства като в латиносериал, където единственият проблем пред семейството е да уточни чие точно е детето.

Но и този въпрос не може да помрачи светлото ни настояще - четете "СТАНДАРТ" - "Хранят сираци с черен хайвер". За тези, които не си спомнят граматиката от четвърти клас, в случая глаголът "хранят" е в сегашно време. Което означава, че рано сутрин дечурлигата получават по една филийка, намазана с хайвер и ръпат ли, ръпат... Да, ама не. Сегашното време се отлага за светлото бъдеще - "Нищо чудно деликатесът да се появи на трапезите им, ако контролните органи успеят да изземат незаконния улов от моруна и след това го дарят на интернатите"... Има едно-две "ако", но иначе - няма по-щастливо детство от това в домовете за сираци!

Няма и по-щастливи и доволни поданици от нашите сънародници - те само се чудят къде да кръшнат на половинките си. "ТЕЛЕГРАФ" се е погрижил да помогне на читателите си с подборката "Ерогенните зони на България". Набързо погледнато - "G-точката на София е край Железница". "Заралии окупират поляните край Люляк". "Заюва поляна е най-гореща в Благоевград". "Добруджанци се крият край Прилеп". "Кюстендилци пъшкат на три места". В Казанлък "Палавниците отскачат до Бузлуджа". Само в Кърджали е пълна скука - там "Мачкат чаршафи по хотелите"...

И Бербатов се отпуши и започна да вкарва - радост, радост, радост! Три пъти радост - заради хеттрика. Народен бард съчини песен по тоя случай, веднага отпечатана в "ТРУД":

"Повярвай, бе, Бербатов

бележи, беееее..."

"СТАНДАРТ" моментално си приписа поне половината заслуга - "Финтът на чакрите отпуши Бербатов". За тези, които не следят събитията, има и пояснение - "Преобръщането на каръка обаче дойде от една медитативна тренировъчна програма, която "Мистериите на Стандарт" му състави"...

Тъй като в "24 ЧАСА" не са много добре с медитативните програми, там наблягат на размножителните функции на звездата - "Митко, не стискай зъби, като правиш второто, за да е момче"...

А "ТРУД" се заравя в тайните на старите полицейски досиета, откъдето старателно преписалата ги г-жа Анна Заркова ни носи изключителна сензация, която преобръща наопаки всичките ни представи за Втората световна война. Според нейното епохално откритие терористичните бойни групи на комунистическата партия, избивали през 40-те прогермански настроени политици и военни, "са създадени след 22 юни 1941 г., когато СССР напада Германия"...

В друг брой на трудовия вестник се натъкваме на любопитна публикация. Нека прочетем заедно какво казва Осман Октай в стенограма от телевизионно предаване. Притеснен от интервюто на лидера си Ахмед Доган (онова, в което обясняваше, че е прал гащичките на жена си), той се обажда на г-жа Валерия Велева. "И аз є викам - Валерия, дай да го откупим (интервюто) да не излиза. Не - вика тя..."

От една страна - хубаво, че му е отказала. Свободната журналистика е неподкупна и не се продава! От друга - защо депутатът направо предлага на зам.-главния редактор на вестника да откупи неудобната публикация? Не е ли по-простичко да помоли да не излиза или просто пикантният абзац да се зачеркне?

Да не би това да значи, че друг път нещичко е откупувано?

От този вестник? Или от друг?

А?



Тагове:   бербатов,   хайвер,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - ?
30.09.2010 12:42
?
цитирай
2. анонимен - Точка, точка , G- точка!
30.09.2010 21:59
Малко се пъшка в тая държава.
цитирай
3. veselaj - В "Кучешко сърце" Бу...
06.10.2010 18:36
В "Кучешко сърце" Булгаков предупреждава: Не четете вестници! :))) Там става дума за съветските, ама....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rumenbelchev
Категория: Политика
Прочетен: 599023
Постинги: 161
Коментари: 281
Гласове: 522
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031