Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2011 14:28 - КРЪВ, ЧЕСЪН И МЕДАЛИ
Автор: rumenbelchev Категория: Политика   
Прочетен: 2191 Коментари: 5 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


в. "Стършел", бр. 3368/07.01.2011 г.

По празниците ежедневниците замязват на полицейски протоколи с надраскани на гърба кулинарни рецепти.  Отпускарска седмица - дори Яне Янев се покри някъде, а на първа страница все нещо трябва да пише!

За радост на всички вестникари в тихата и свята нощ "Баща уби сина си с отвертка заради Скайп". Вземаме заглавието на "СТАНДАРТ" - само там думичката "отвертка" бе изписана правилно. Разгеле, и в Благоевград две тайфи се сбиха пред баничарницата, та с малко зор изкараха заглавието на "ТРУД" "Масово клане следпразнично остави младежи в болница".

Прескачаме полицейската хроника и затъваме до колене във вкусотии.

"Стафиди и канела подслаждат коледните сърми" - препоръчва "НОВИНАР".  Може да прочетете и как се вари ошаф - поучително е. Само внимавайте с котлоните - "Плеймейтка подпалила хамстера си на газов котлон" - предупреждава ни същата газета. Момичето искало да постопли животинчето, пък то взело, че пламнало, както сладострастно е описано, "като факла и станало на въглен". Бррр... Това на плеймейтка да не попадаш в ръцете - изгаряш си като едното нищо!

За успокоение разтворете "24 ЧАСА" - там коледно са напечатали препоръките на пророка Мохамед за здравословно хранене. "Пророкът лекувал с лук и чесън" - лукът "подпомага при болки в гърба и прави кожата по-гладка", чесънът "действа като лекарство срещу повече от седемдесет болести". А зехтинът "облагородява морално личността".

Малко зехтин консумираме, оттам ни идват всичките беди!

Но и малко борбеност не е излишна - "Прабългарите ще се намесят в битката за признаване на катъка като традиционен български деликатес" - уведомява ни "СТАНДАРТ". И за да не се чудим кой ще предвожда родолюбивото катъшко войнство, уточнява: "Аспарух брани катъка". Ще ни посяга Европата на най-скъпото - айде де! Като не щете мира - на ви секира!

А в дните преди празниците, когато секирите още не бяха заиграли, из въздуха се разхвърчаха поздравителни картички и медали.

"Златен век" за ФСБ от премиера" - радва се "ЗАСАДА". "С най-високото държавно отличие бяха наградени..." - започва репортажът. Да си запомним това и продължим: "...заместник-министърът на културата Митко Тодоров излезе на сцената, за да връчи ордените и да прочете поздравително слово от премиера. Оглушителните овации на публиката обаче продължиха повече от 15 минути, та не дадоха възможност на Тодоров да се чуе гласът му дори по микрофона".

Дотук - добре. Да отворим следващия вестник.

"След като музиката заглъхна, рокаджиите бяха наградени с приза "Златен век" от Министерството на културата" - твърди "СТАНДАРТ".

За един и същи концерт ли става дума? Къде е най-високото държавно отличие, къде е премиерът, къде е петнайсетминутният аплауз?

Нека видим какво е станало според "ДНЕВНИК". "На сцената се появи зам. министърът на културата Митко Тодоров със задачата да прочете поздравителен адрес... Още първите му думи "От името на министър-председателя" бяха пресечени с мощно освиркване. 10 минути феновете не позволиха..." Тук информацията се застъпва - има и десетминутен шум, който би могъл да се приеме и като аплодисменти (при много добро желание), има и поздравително листче, има и зам.-министър, има и медали. Като се добави скромното признание на Димитри Иванов в "СЕГА", че е участвал в освиркването на простотията, можем да приемем написаното за най-достоверно. Иначе, само за сведение - "Златен век" не е най-високото държавно отличие, а е почетен знак, присъждан от Министерството на културата.

Но концертът отшумя, фойерверките вече са изпукани, годината се затъркаля - яжте чесън против уроки, пийте зехтин за морално облагородяване и не вярвайте много на вестниците - утре ще пишат друго - тая хартия не може да се продава без буквички по нея.




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - "Златен век" е шял да получи и
06.01.2011 14:40
видният столичен вицаджия Йордан Попов, ама нали прекъснали министъра... Той се разярил, напсувал и ФСБ, и Йордан Попов и си заминал.
цитирай
2. divna8 - Ха, ха. . . подозирах аз, че "...
06.01.2011 14:49
Ха, ха... подозирах аз, че "моралното облагородяване"
започва с прочистване на стомаха и червата?!
Отивам за зехтин - за подаръци на Парламента и Кабинета на Б.Б...
Без лимонов сок... да им е "по-гадно" и мазно :)))
цитирай
3. alhimik1 - ))))))))))))))
06.01.2011 15:06
вестници не чета...само за програмата;) хехе

а "Стършел" ми е любим вестник от детските години...:))

Книги трябва да се четат, книги братя...зехтинът не помага пхех

ЧНГ г-н Белчев! Здраве и вдъхновение.:))
цитирай
4. анонимен - Жалък коментар на един зехтин не познаващ...
06.01.2011 15:52
Статията ме накара да се замисля. Макар, че от мислене файда - надали! Действия трябва някакви там. Да се откършим от нашия срам, че живеем в тази държава, дето се всичко продава. И чиновник, и вестник - зависи от цената. Която плащаме и ние и страх ме е да помисла - и децата.
цитирай
5. анонимен - Да не им е уроки
07.01.2011 13:23
Веско Маринов го слушат, а нас ни подслушват. Говорете без диалектизми. А, и яжте чесън- помага при разговорите.
Пожелавам здраве и успехи на стършелите!
Само на у негЪ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rumenbelchev
Категория: Политика
Прочетен: 598986
Постинги: 161
Коментари: 281
Гласове: 522
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031