Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2011 17:28 - НИЕ СМЕ ИНТЕРЕСЕН НАРОД!
Автор: rumenbelchev Категория: Политика   
Прочетен: 1926 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 02.03.2011 17:30


 в. “Стършел”, бр.3376/04.03.2011 г.

 Като се зададе национален празник, патриотизмът шурва по страниците на вестниците и потича през панталоните им. Чувството на национална гордост изпълва редакциите така, че направо издува стените им навън.

Да отворим "УИКЕНД" и видим с какво точно се гордеем.

"Рейгън ме почерпи с кафе и каза: интересен народ сте българите!" - споделя бившият председател на парламента Александър Йорданов.

Американският президент е бил добре информиран - наистина, интересен народ сме!

Пълен с национални морални ценности!

Спестовността - ето една от тях, която ни е опазила през вековете! И ще пребъде - ако се вярва на "ТЕЛЕГРАФ" - "Държавата продава нокторезачки и чорапи". Става въпрос за публична разпродажба на вещи на заборчлели към държавата - значи вече изразът "от голо риза" трябва да се замени с другия, също изконно български  "на босия чорапите"!

Преклонение към мъдростта на знаещите и можещите - и това ни е опазило! Да отворим "МОНИТОР" и прочетем там какво е рекъл самият Главен прокурор на републиката г-н Борис Велчев: "Не искам да се изкажа по неща, които ще се окажат различни някой друг ден"... Съдържателно и мъдро!

Почти като отговора на Вуцата на досаден репортер преди няколко години: "Ни ма карай да казвам глупост, дето ни мога да я изрекъ"... Също мъдро и съдържателно - и означаващо абсолютно същото.

Като се има предвид, че на единия от двамата мъдреци е поверено опазването на законността в държавата, можем да спим почти спокойно...

Почитта към старите и строгостта към престъпилите закона - още една от изконно българските ценности. Пак в същия брой на "МОНИТОР" се натъкваме на въпиющ пример, който ни доказва, че тези ценности още са живи и действат!

"Цигани с 32 дела убиха баба в село Памукчи"... За любознателните как се правят тия работи си има и подробности - "88-годишната жена ритана, докато спре да мърда".

И бойният дух на българина не е изчезнал безследно през този повече от половин век без войни. Като си нямаме войни - имаме си мачове! 

Вечното дерби, при което неоправданото полицейско насилие вкара в "Пирогов" само 32 полицаи и цели трима фенове, бе подготвяно от моралните стожери на българщината - спортните репортери - месеци, преди да започнат жалките 90 минути на мача. "Вече месец фенове се дебнат из София" - потрива ръце "24 ЧАСА". Феновете се стягат - за бой с другата агитка, естествено. В действие влизат социалните мрежи (модерни времена - все пак сме в ХХI век) и старите изпитани средства - "Според слуховете (...) дори събирали фекалии в пликове, за да се замерва врагът".

Във фейсбук най-много да продадеш крава на врага, на живо - може да го замериш с... Хайде да спазим още една традиция - да не казваме лоши думи пред децата. С таквозинака. Хубава българска дума, мултифункционална, поливалентна, използвана най-често в пейоративния наратив...

Като стана въпрос за деца, не можем да не споменем с гордост грижата за децата - светлото бъдеще на родината, все по-намаляващите азсъмбългарчета, които галим по стриганите главички и ги пращаме на училище всяка сутрин с надеждата хора да станат. А в училището децата решават следната задача: "Бабата на майка ми е родила 11 деца. След раждането останали живи с 4 по-малко. Колко живи деца е имала баба ми?"

Това - в учебника за първолачета, цитираме по "ТЕЛЕГРАФ". На баба ви хвърчилото, мили автори на учебници и просветни чиновници, бихме рекли, но не сме такива хора.

Изключително прав се оказа президентът на Съединените щати - отвратително интересен народ сме ние, българите...




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Дедо
04.03.2011 11:55
Раждайте баби, сега му е времето!
цитирай
2. анонимен - баба Илийца
04.03.2011 20:14
а, то при тая висока смъртност кой ще ти ражда
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rumenbelchev
Категория: Политика
Прочетен: 598935
Постинги: 161
Коментари: 281
Гласове: 522
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031