Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2011 14:59 - АВТОПОРТРЕТ С ПЕНИС
Автор: rumenbelchev Категория: Политика   
Прочетен: 2622 Коментари: 4 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

в. “Стършел”, бр. 3386/13.05.2011 г.

 

Наскоро една от националните телевизии смъкна политическо предаване от програмната си схема, защото на зрителите политиката била омръзнала и искали да гледат "развлекателна програма за по-млада аудитория".

Телевизиите се съобразяват с рейтингите и си имат свои начини за меренето им, вестниците - също се съобразяват с читателите си и техния умствен багаж.

В интернет страниците на централните всекидневници е предвидена отделна рубричка, в която автоматично се класират най-четените текстове от броя. Този път няма да посочваме откъде са цитатите - в случая това не е важно. Важното е какво предпочита да чете Негово Величество Читателят, прославян от издателите на газетите като най-интелигентното, културно и политически ориентирано българоезично двукрако без пера.

Най-четена пред празниците бе сърцераздирателната информация "Жена се самозадоволява с вибратор във влака".

На второ място се класира нещастник с рак в тестисите. Не му стига това нещастие, ами хирурзите побързали да се похвалят на репортер, та да стане ясно на всички, че "Извадиха матка от мъж, имал и миома". Това минава като здравна тема.

Плюйте в очите на този, който ви рече, че не се интересуваме и от политика - ето ви, неверници - "Станишев обеща да работи за второ".

Обичаме малките и големи трагедии - погребението на Иван Славков се класира пред убийството на Осама по четене. Под бойното заглавие "Живков изпрати Славков"... За мъртвите - добро или нищо, но за нашето сладострастно прелистване на новините от ВИП погребението май нищо добро не може да се каже.

Ами културата? Къде без култура на днешно време - на културата всички съсловия са покорни - четете и се учете - "Прасето и Щайгата умират за живопис". А кои са тези ценители? Ето - "Какво правят Прасето от "Наглите" и килърът Щайгата един до друг? Закопават труп? Грешка - дивят се на живопис. Факт - и престъпниците могат да са импресионисти."

Сексът, разбира се, продава всичко - чорапи, мобилни телефони, дамски превръзки, вестници... Стандартният вече ни е дошъл до гуша, затова вече ни се пробутва недотам стандартен с непълнолетни, гарнирани с подробности за ограмотяване на некомпетентните. Кое парче вестникарска хартия привлече най-много нашият интерес?

Естествено - "23 см обиколка на полов член по делото "Сашко". Съдебният репортаж за издевателства над двегодишно дете започва с подзаглавие, уведомяващо ни, че "70 % практикуват анален секс, твърди експерт". Кратко резюме на прочетеното - прокурорът по делото призовава "Хайде сега да си поговорим обстойно за аналния секс". Лекар експерт обяснява становище, на което друг лекар отговаря "Не знам колко члена е видяла доц. (...), но аз съм видял много"...

Стига ли ви?

Не ви стига? А "20 доктори спорят за Сашко, съдът гледа снимки от ануса"?

Да се погледнем бързичко, все още с вестник в ръка, в огледалото - познавате ли това облещено и олигавено олигофренче срещу вас?

Това сме ние - индивиди, за които вестник без мръсно бельо, кръв, трупове и насилие е безполезно парче хартия. За нас живопис без Щайги, секс без насилие, любов без убийство, политика без мръсотийка, спорт без покупко-продажби, театър без креватни истории не съществуват.

Това, което четем, сме самите ние - това са нашите интереси, нашите комплекси, нашият културен багаж и нашите предразсъдъци.

Това, което четем, е нашият автопортрет - погледнете го, може и да не ви хареса!




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vmir - Вярно, така е!
11.05.2011 15:20
цитирай
2. rustam - Не го е смъкнала -
11.05.2011 15:22
промени часа му. Водещата явно това и чакаше
цитирай
3. martiniki - не, не
12.05.2011 09:21
за мен един "Автопортрет с ябълка", моля, и без вестници и тв
цитирай
4. yotovava - По времето на соца имаше и друг подобен виц - как всяко заглавие ще пасне на една картина :))))))))))
12.05.2011 13:54
Класациите по материали не могат да отзарязт по никой начин настроенията или предпочитанията на аудиторията. Това, че си кликнал на дадена новина, не значи, че си я прочел. А вероятно си се отказал още на първото изречение. Но кликанията, да, кликанията - какво носят в мрежата, само дявол знае.
Поздрави за свежия хумор.
Валя
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rumenbelchev
Категория: Политика
Прочетен: 598946
Постинги: 161
Коментари: 281
Гласове: 522
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031