Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2012 15:42 - МНОГО ВОДА, МАЛКО АКЪЛ
Автор: rumenbelchev Категория: Политика   
Прочетен: 2354 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 16.02.2012 13:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

в. “Стършел”, бр. 3425/17.02.2012 г.

Всяко бедствие в нещастната ни родина предизвиква неистов възторг по газетите й. Най-после в нея става нещо, за което да може да се пише, без да се смуче от пръстите.

И - какъв по-добър повод за наколенка на Началството?

Вече няма нужда "ВСЕКИ ДЕН" да си изсмуква от пръстите заглавието "Хилари сменя Бил с Бойко за 5 часа". Не е необходимо "ТРУД" да праща екипи по циганските махали, та оттам да научаваме, че "Факултето иска Хилърито за тъща", защото Бил Клинтън бил "циганин, ирландски циганин..."

Не е необходимо "ТЕЛЕГРАФ" да се рови в старите вестници, за да ни докладва, че "Патриархът Вазов бил неудачник в любовта"... И да вади прашасалата простотия на едновремешния "ЖЪЛТ ТРУД", че е умрял, докато ял зелен фасул, а не върху жена...

Най-после - истински разрушения, трупове, шарани в холовете, уплашени деца и над всичко това - четете "24 ЧАСА" - "Премиерът Борисов литна с "Кугар" да окуражи пилотите".

Свирете, фанфари, бийте, тарамбуки - окуражени от светлия пример на премиера, пилотите придобиха смелост, та полетяха и те...

На мястото на летците, които рискуваха живота си, за да спасяват хората, сигурно поне малко щях да се обидя. Но съм сигурен, че поне половината от тях на другата сутрин пак са си купили същата газета.

Междувременно, както винаги в подобна кризисна ситуация, започнаха да се явяват и поличбите - "Икона цъфна върху дънер" - с треперещ глас ни съобщава "СТАНДАРТ". Кютукът, върху който чворчетата са подредени във формата на човешко лице, обиколи триумфално почти всички газети, след което кротна под иконата на Богородица в къщата на собственичката си, за да чака следващото чудо.

А то не закъсня - в най-лютата зима според "ВСЕКИ ДЕН" в Разградско "Размразяват язовир заради патки". Как се размразява язовир - не става ясно. В десетте редчета на дописчицата не става и дума за това - пише, че дежурният на язовира сутрин разбивал леда, за да могат дивите патици да плуват.

А "СТАНДАРТ" неуморно дири причините за бедите, които ни сполетяват една след друга. Виновен винаги ще се намери - "Ретро Марс мори народа" - твърди изданието. И допълва зловещо: "Лунната клетва" на Хипократ пак опръска белите престилки с кръв..."

Според открито от вестника нецензурирано издание на Хипократовата клетва, "когато месечината е в Дева, не се правели операции на органите в коремната кухина. Щом нощното светило минело в Лъв, сърцето ставало най-уязвимата част от тялото ни... Лечение с биоенергия (а днес лъчетерапия на онкоболните - б.а.) не се предприемало при Луна в Скорпион..." Четете звездните карти, преди да отидете да ви отрежат апендикса, скъпи пациенти, и вие, оплискани с кръв до лактите доктори!

Не е зле да обърнете внимание освен на карантийките си и на колата! Тъй като в момента Марс бил ретрограден, "В ретромарсиански месеци колите по-често се чупят, по-скоро металната им част, не толкова електрониката"...

Зловредното марсианско влияние е резюмирано в изключително съдържателното заглавие "Богът на войната ни удря с мокър парцал, политическите бесове утихват до пролетта".

Политическите - да, газетните - не. Снимка на камион, почистващ канализационна шахта, вдъхновява "ВСЕКИ ДЕН" да ни разтърси с миризливия текст "Витошка" плувна в лайна"...

Знаем си, че потопът се задава,  вече знаем и какво ще ни залее от страниците на всекидневниците!




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dedenze - И пак няма да ни стане ясно,
15.02.2012 16:30
как родните политици, пак си раздадоха милиони под масата !?
цитирай
2. анонимен - скачать icq на телефон бесплатно Pusem
17.02.2012 17:31
http://icqmobilephones.net/ - icq на телефон
<a href="http://icqmobilephones.net/">скачать квип для телефона</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rumenbelchev
Категория: Политика
Прочетен: 598971
Постинги: 161
Коментари: 281
Гласове: 522
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031