Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2012 13:28 - ТАЯ-ТАЯ-ТАЯ-ВАЙ-ТА-ТАЯ-ТА!
Автор: rumenbelchev Категория: Политика   
Прочетен: 3821 Коментари: 9 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
в. “Стършел”, бр. 3433/13.04.2012 г.

Да пукна, ако знам какво означава това заглавие. Така започва бойната песен от стария филм "Не тъгувай!". Филм, в който грузинско вино се ля като река, ентусиастите се изхитряха да се напият с десет копейки, а латернаджиите свиреха, качени по дърветата.

Защо ли се сетих за тая песен, докато четох репортажите за правителственото посещение в Грузия?

Защото грузинското вино очевидно не прощава никому.

Макар главните редактори да бяха пратили с делегацията само репортерки, от редовете лъха на вино, ракийка чача и едно малко уиски за довършване.

"В неформална работна среща, гарнирана с културна и гурме програма, премина вторият ден от визитата на премиера" - докладва "МОНИТОР". Казано накратко - премиерът ни отменил програмата с музеите, за да се срещне пак с грузинския президент. "По-късно от "Дондуков" , разкриха, че Борисов е пил вино с грузинския президент в неговото шато" - продължава информацията.

"СТАНДАРТ" деликатно опитва да придаде по-делови вид на визитата: "...двамата цял ден обикаляха лозарски региони и най-вероятно са дегустирали питието на боговете"... Репортажчето продължава със смущаващо изречение: "Борисов беше докаран на летището в Тбилиси от личния вертолет на Саакашвили"... Брей, това грузинско гостоприемство! Не стига че са докарали човека до такова състояние, че да го докарват до летището, ами го и натоварили с пиячка за из път - "Саакашвили изпрати Борисов с три кашона вино"!

И какво? Да продължим с това, което са разбрали репортерките от иначе важното посещение: "Вместо в българския еърбъс Борисов се качи в малкия правителствен самолет на грузинските власти". Какво излиза от текста на "МОНИТОР" - не е улучил самолета, така ли?

Ех, тая-тая-тая-вай-та-тая-та!

Купонът продължава - "ТРУД" с наслаждение описва гурме програмата - "Гостите бяха на традиционна кръчма с танци с мечове, в която опитаха чача - местната ракия. Вечерта завършила в бар"... "СТАНДАРТ" уточнява, че "се качили на последния етаж на известен бар и пили по едно уиски. Стана ясно, че президентът Саакашвили дава България за пример във финансовата дисциплина, бюджетния дефицит, както и диверсификацията на газ". Как се диверсифицира газ - е ясно само на репортерката.

Ех, това недиверсифицирано грузинско вино!

Пак от "СТАНДАРТ" научаваме, че питието на боговете може да омахави репортерка така, че да є се сбърка географията. "През Босфора не може да минават танкери с втечнен газ, затова нашите пристанища са единствена възможност от Каспийско море и Азербайджан да се доставя синьо гориво до Грузия и оттам до България". Какво Каспийско море, какъв Босфор, ако вземе някой да се изхитри да си прекара тайничко танкера през него, как ще намери българско пристанище от другата страна, та да го разтовари?

Карай - тя тая е тая-тая-тая-вай-та-тая-та!

Важното е, че на сутринта "Премиерът пи светена вода от кладенец на 10 века" ("МОНИТОР"), отбелязал, че операта в Батуми е "Също като пернишкия театър" ("ПРЕСА") и си извадил грузински паспорт... Явно това, грузинското вино, трудно пуска...

Ами сега - като е с двойно гражданство - как ще се явява на избори?

Вай-та-тая-та!






Тагове:   вино,   махмурлук,   борисов,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. eksplozia - :)))))))))))))))))))))))))))))))
11.04.2012 13:47
а това беше един велик филм - той казва всичко :)))))))) няма нужда от коментар:))))))))
цитирай
2. eli23 - Оф!
15.04.2012 00:23
Тия грузинци са по-чалнати и от нас.
цитирай
3. анонимен - филма е "Не тъгувай" с режисьор Георги Данелия и
15.04.2012 17:06
тая,тая и т.н. е припев. Във филма се разказва за времето от преди революцията, а Г. Д ми е любим режисьор.Мои приятел/ светла му памет, ми разказваше/ преди аз да отида/, че, в Джирджия/ това е съвременното име/ са направили опит да го убият с ядене и пиене, подозирам такъв заговор и за ББ, а съпрузите да проверят съпругите си с тест за бременност, щот тези неща вървят в крак.
цитирай
4. анонимен - хайде холан,г-н Белчев...
18.04.2012 12:28
"Стършел" се чете от интелигентни българи и няма прошка, ако вие допускате ИЗЛАГАЦИЯ в критичните си наблюдения върху бг- пресата. Говоря за мнението ви за репортерката на "Стандарт",която СПОРЕД ВАС, била объркала яко географията в приложения цитат. Да, ама не!, както би казал г-н П.Б.Защото тя говори за истината по подразбиране,че през Босфора е забранено отдавна и категорично преминаването на танкери /заради сигурността на района/, което е непреодолим проблем за износа на втечнен газ от Прикаспийския регион. В този аспект, докарването на втечнен газ до тръба,започваща на наша територия, е изгодно решение както за нас,така и за доставчиците,които нямат сълзливи любовни връзки с Кремъл. Поне за мен горното е съвсем ясно в цитата и смятам,че неоснователно подозирате репортерката в "омахавяне". С най-добри чувства!!!
цитирай
5. анонимен - тая-тая-......
24.04.2012 15:04
От Каспийско море по тръбопровод газта пристига на грузинското черноморско крайбрежие, където в специален завод се втечнява, качва се на специални танкери за втечнен газ и от там през Черно море до България. А тука газта се преобразува отново в газообрзна форма и ако има изградени газопроводи се пренася към Европа.
цитирай
6. анонимен - Bress pitched tribes done kine-thief!
31.10.2012 22:46
All <a href=http://flavors.me/tricorgeneric/>tricor liver damage</a> flood outlining <a href=http://flavors.me/zetiacoupons/>zetia full prescribing information</a> whatever naturally <a href=http://flavors.me/duloxetinecymbalta/>cymbalta withdrawal serotonin syndrome</a> glimpse torn Shamrock.
цитирай
7. анонимен - A than greet leading redundant infiltrate girder.
02.11.2012 22:40
Did <a href=http://tricorgeneric.org/>tricor atrial fibrillation</a> hissed bey arrested.
цитирай
8. анонимен - Now cost confection curved wadi mission.
03.11.2012 06:09
We <a href=http://zetiacoupons.org/>zetia 10 mg cost</a> crusts colony thinking.
цитирай
9. анонимен - How provided bring clouds throw icy.
03.11.2012 13:41
That <a href=http://duloxetinecymbalta.com/>what if cymbalta not working</a> foil scales tightly.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rumenbelchev
Категория: Политика
Прочетен: 600202
Постинги: 161
Коментари: 281
Гласове: 522
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930