Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2012 14:32 - ЗА ВИНКЕЛО И ЧОВЕЩИНАТА
Автор: rumenbelchev Категория: Политика   
Прочетен: 2412 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Като ни затресе - та цяла неделя...

Бедствията не са само, за да ни съборят къщите - те са и за да ни проверят колко ни е акълът, да ни пробват - колко ни е човещината.

За акъла не знам, но ако се съди по газетите - с човещината сме зле.

Ден след като Перник остана да спи по улиците, "СТАНДАРТ" излезе с кичозното заглавие "5,9 по Рихтер огъна винкело"... Това, че хиляди хора останаха без дом, не тревожи никого - важното е винкело да влезе в употреба - за тираж се борим! Тиражният "ТЕЛЕГРАФ" след констатацията, че "градът остана без комини" дава и рецепта за оцеляване - "Перник оцеля с валериан и ракия".

"ПРЕСА" наблегна на мнения на видни български интелектуалци. Любен Дилов-син изключително остроумно отбелязва: "Земетресение... Затрупан съм от паднали... жени"... На политолога Емил Кошлуков хуморът още по-малко му се удава - "В Перник определиха земетресението като "стабиУно"... След мненията на видните български интелектуалци дойдоха и мненията на експертите. "24 ЧАСА" тържествено обяви за професор сеизмолога Бойко Рангелов и изведе изпусната от него думица в заглавие: "До 2 седмици може да удари по-силен трус"... След първоначалната уплаха последва и втора - "Досега няма данни за подобен трус в този район"... "ТРУД" е успял да вземе интервю проф. Николай Милошев, шеф на геофизичния институт към БАН. И - изненада - "Най-силното земетресение, регистрирано в района на пернишкия разлом, е от 1965 г."... Значи все пак е имало! Докато сеизмолозите се разберат, прокуратурата се самосезира за всяване на паника сред населението, та на г-н Рангелов се наложи да обяснява пред телевизиите, че не е професор, а доцент и никога не е казвал, че ни чака земетресение от 7.5 по Рихтер. Човек на науката - той си мисли, че като рече нещо на газетите, то ще излезе така, както го е казал... Ами тиражът?

Светкавично наскачаха като бълхи и ясновидците. Маг Ивайло обяснява в "ПРЕСА", че на същото това място в края на септември "е трябвало да има много по-силен трус от 8,1-8,2 по Рихтер". Но "Господ ни предпази от истинско бедствие".

Гадаещата по болките в лактите си г-жа Мая Попова пък твърди в "24 ЧАСА", че е предвидила бедствието - "В моя пост за периода от 22 април до 22 май написах и това може лесно да се провери, че може да очакваме в Централна и Западна България до 4,2-4,5 по Рихтер"... Погледнахме блога на гадателката - там загадъчната прогноза изглежда така: "10:16 UTC ЧЕСТИТ ДЕН НА ЗЕМЯТА ГЕЯ НИ ПАЗИ! А НИЕ НЕЯ..? БЪЛГАРИЯ / и в непосредствена погранична близост/ - НЕ очаквам M.над 4.0-4.5"... В съседство гадателката на Берлускони, г-жа Теодора Стефанова ни уверява, че "В края на юни ще има още трусове". За всеки случай е дала изявление и за "ТЕЛЕГРАФ", в което ни уверява: "Чакат ни водни стихии"... Ами да - на нас все така ни върви - ако не ни друсне, ще ни наводни, все едното ще излезе вярно! Най-песимистично е настроен астрологът Кирил Стойчев, който в същата газета след уверението че "Ще тресе най-много през декември 2012 г.", ни смразява с думите "Лично аз не бих бил спокоен, докато не дойде 2023 г., когато Плутон ще напусне Козирог и ще влезе във Водолей..."

Но земетресението беше сензация за миналата седмица, след празниците трябва да се дирят нови теми - ето ви и патриотично настроения "ВСЕКИ ДЕН" - "Туристи опикават лобното място на Левски"... Става въпрос за Къкринското ханче, в което тоалетната била мръсна... Някой все пак би трябвало да обясни на телеграфните газетари ако не кой е Левски и защо името му не бива да се цапа, поне, че "лобно място" означава мястото, където е намерил смъртта си. Но в борбата за тираж - всички миризми и простотии са позволени!

Бог опази България от земетресението. А от газетите?




Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rumenbelchev
Категория: Политика
Прочетен: 600643
Постинги: 161
Коментари: 281
Гласове: 522
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930