Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2012 16:04 - ЗА ЧИЙ НИ Е ВАПЦАРОВ?
Автор: rumenbelchev Категория: Политика   
Прочетен: 2933 Коментари: 2 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

в. “Стършел”, бр. 3447/20.07.2012 г.

И друг път сме констатирали, че облицоването на обществените тоалетни с  фаянсови плочки нанесе тежък удар върху подвизаващите се по стените им творци и ги принуди да потърсят изяви на други, не по-малко публични места.

Убедени, че пътят към успеха е пробутването на стари вицове и нецензурни думички, радващи тийнейджърските очи, писачите по стени нахлуха в родните масови, свободни от всичко газети.

Разгръщаме "ВСЕКИ ДЕН" и се натъкваме на културна новина - "Вместо петох......а (съкращението е наше - в оригиналния текст думичката е изписана изцяло и с наслаждение няколко пъти) двуметров член изникна пред НДК". Става дума за скулптура, която според газетата напомняла на полов член... На нас пък това напомня на вица за сексуалния маниак, който виждал едно и също във всяка картинка, която му показва психиатърът...

Нормално е в тия горещи дни да се завижда на щастливците, опънали се по плажовете. Още по-нормално е от напечена София да им се поотрови животът. "Потопът отрови Черно море" - предупреждава "24 ЧАСА". Наводнението в Русия изпратило към нас "тонове токсични отпадъци". "ТЕЛЕГРАФ" е още по-свиреп към нещастните летовници - "Сибирска язва плува към нас". Според изданието наводнението изровило гробовете на животни, измрели от смъртоносната болест и сега бацилите радостно цапуркат във водата към родните плажове. В дребния шрифт учени и държавни служители обясняват, че няма нищо такова, но кой ще ти стигне до дребния шрифт!

Във "ВСЕКИ ДЕН" са преценили, че плашенето с отровното море не е достатъчно, затова посягат на друго лятно удоволствие - дините. "Дини сеят зараза"! Как? Ами - продавачите не си миели ножовете. А бдителна столичанка, пожелала да остане анонимна, предполага, че със същите ножове продавачите ходят в гората за гъби - така че ако умрете след отравяне с диня, да не кажете, че не сте били предупредени!

Коректният вестник "ПРЕСА" направо ни хвърля в музиката с "Източват морето заради квартал на 15 века". Чисто и просто - няма море, няма плаж, не бийте път към Черноморец, няма смисъл, морето е източено!

Във времето на летните отпуски и липса на политически новини кандидат-студентските изпити винаги са били спасителни за всекидневниците. Тази година със съжаление повечето от тях отбелязват, че бисерите били малко. Защото дечурлигата честно си признават, че не са чели ни Вапцаров, ни Яворов, ни Далчев, а пишат за живота като такъв според собствените си разбирания. Формирани, предполага се, от единственото достъпно им печатно слово - на газетите. "Лихвар пикае върху полицаи" - сочи ни пример за подражание "ТЕЛЕГРАФ". Същата газета, която с възторг изтъква в репортажчето за кандидат-студентските неволи дрескода на кандидатките - "Две трети от девойките например бяха сложили много грим, къси панталонки и модерните напоследък плетени надупчени ботуши. Никоя от тях обаче не беше с голямо деколте, каквато беше практиката за изпитите преди години."

Заглавието, гудено върху иначе разумния редакционен коментар, слага точка на дискусията за българското образование и мисията на българските газети - "За чий ни е Вапцаров, да живее Преслава!"

На родната газетарщина Вапцаров не є е нужен - на нея є трябват трупове, сибирска язва, псевдонаучни новини и много четки - за да лъска патъците на този, който плаща за затъпяването на цял един народ.



Тагове:   море,   плаж,   Вапцаров,   отрова,   Преслава,


Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. marmorana - Добре казано.
22.07.2012 20:51
Аз помня и една акула, която уви, освен присмех, не успя да събуди нищо друго.
цитирай
2. анонимен - сега разбирам че някогашният на...
24.07.2012 06:14
сега разбирам че някогашният народен любимец борис трети, е застрелял голямото момче на вапцаря - бащиния си приятел, за да дигне тиража на западащите през 1942 казионни вестници
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rumenbelchev
Категория: Политика
Прочетен: 598930
Постинги: 161
Коментари: 281
Гласове: 522
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031