Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2012 14:02 - В ПРЕЗИДЕНТСКИЯ КУРНИК
Автор: rumenbelchev Категория: Политика   
Прочетен: 1773 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 в. “Стършел”, бр. 3462/02.11.2012 г.

Световно известен факт е, че американските президентски избори вълнуват много повече хората в България, отколкото американските избиратели. А за какво са газетите, ако не да отговорят на този повишен читателски интерес!

Милата родна газетарщина - тя е способна да превърне всичко в мил и роден български кич.

"Ромни и Обама се бият в наш курник" - отразява кампанията "СТАНДАРТ". След като научаваме, че "засега кокошето одобрение е на страната на по-либералния кандидат", все пак разчитаме в дребния шрифт, че става въпрос за петлите на зевзек от Црънча, който си ги бил нарекъл така, защото петелът "Ромни от малък си бил по-войнствен и нападал пръв", а "Обама избягвал прекия двубой, но използвал хитра тактика, а понякога нападал в гръб"... Да оставим Црънчанското кокоше войнство да наблюдава схватките и се пренесем в друго мило българско селце, за да научим, че "Бараково плете шапка за Обама". Селото-почти-адаш на президента стиска палци за изборите - миналия път му пратили покана да дойде да си нагледа адашите, а от Белия дом учтиво им отговорили, че президентът си има друга работа, така че надеждата на Бараковци е, че през втория мандат ще се поосвободи. Бабите обещават да "му изплетат вълнени чорапи, шал, шапка и ръкавици, че да му е топло в студената американска зима"... Това ми напомня едно детско разказче от миналия век, в който незнайна руска баба изплете на Ленин ръкавички с три пръста - палец, показалец и среден - да му бъдело удобно да стреля...

А пък местен обамовец си бил кръстил барачката "Баракобама" и гордо цвъркал пържолки до нея...

Милите български старци - могат ли да преположат в какво ще ги превърне родната газетарщина...

Коректният вестник "ПРЕСА" повече от коректно отразява участието на Първата дама в предизборните дебати - "Мишел предпочита мъжа си без бельо". Няма майтап - така била отговорила на въпроса как предпочита мъжа си - със слипове или с боксерки...

Все пак политическата коректност си е коректност - спестена е по-пикантната думичка. Виж, в "СТАНДАРТ" няма милост - "Агилера ходела без гащи" - сразява ни културната новина.

Междувременно тук-там и по места започнаха традиционните за това време на годината знамения - "Светец в небето над Дупница" - осведомява ни "СТАНДАРТ", а по-наблюдателният "ВСЕКИ ДЕН" уточнява: "Св. Иван Рилски яхна кръст над Дупница".

На снимката наистина се вижда розово облаче във формата на кръст, което "СТАНДАРТ" космополитно оприличава на статуята на Христос над Рио де Жанейро, а "ВСЕКИ ДЕН" патриотично залага на българския небесен покровител. "Той се е появил на кръста, за да ни донесе здраве... Няма да има вече мъки и Галеви няма да се върнат да дерибействат" - говорели си дупничани и шепнели молитви. Единственият, съобразил да фотографира знамението, се оказва съкратен учител от механотехникума, който си пожелал нещо по-реално - да си намери отново работа...

Дано само не се допитва до врачки - тая седмица показа, че и родното врачешко съсловие е в криза - "Бистришката Ванга бута победата към "Герена" - радостно пише "СТАНДАРТ". Вие си мислите, че в Бистрица има само тигри? Не - и Ванги се оказа, че ясновидстват! За съжаление на гадателката и на газетата резултатът не се оказа 2:1 за "Левски", а малко наопаки - но пък на кого му пука за несбъднато предсказание от преди седмица! Задава се вече новата година - да видите вие какви предсказания ви чакат!

Най-симпатичното предсказание все пак е на министъра на интериора Цв. Цветанов - "Край на въпроса "Кво праим ся?" - така поне излиза според "ПРЕСА".

Ха дано поне той познае - ако не напълно, поне наполовина!




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rumenbelchev
Категория: Политика
Прочетен: 599079
Постинги: 161
Коментари: 281
Гласове: 522
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031