Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2012 15:09 - ДУЗПИ ПРОПУСКАМЕ ВСЯКАКВИ!
Автор: rumenbelchev Категория: Политика   
Прочетен: 1654 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 в. “Стършел”, бр. 3465/23.11.2012 г.

 

Административен съдия да не си на днешно време!

Всеки, докопал се до микрофон или вестникарска колонка, се упражнява в изящна словесност върху скромната ти персона!

Но - да не връзваме кусур на братята вестникари - тая седмица ще глозгат кокалците на съдиите, другата - на докторите, третата - на който там трябва - има си хора, които да им го посочат!

По-забавно е да се следят гърчовете на посочилите за конституционен съдия нещастната г-жа Марковска, след като работата се усмърдя.

"Цветанов: Марковска е важна за съдебната ни система" - твърди за "МОНИТОР" кой знае защо заел се с адвокатстването на висшата магистратка г-н Цветанов, иначе изживяващ се като министър на интериора.

Следва компетентно мнение на вътрешния министър - че издирването на автора на анонимното писмо, разбунило духовете, било трудно, защото "посоченият пощенски код на плика със сигнала дори не съществува".

Как без пощенски код се издирва заподозряно лице - очевидно е тайна за полицията според министъра є.

По същото време според  "ТРУД" премиерът призовал "Марковска, иди си!". И пояснил, че я бил помолил да се оттегли още преди седмица.

Вицето му очевидно е пропуснал да прочете вестника, защото на следващия ден в "24 ЧАСА" отчаяно защитава кандидатката, подкрепена от парламентарната група на партията му: "Ако е толкова лоша, Марковска е по-опасна във ВАС". И, за по-незапознатите със сложната юридическа материя, пояснява популярно: "Ако погледнем, обемът работа и компетентността є като зам.-председател на ВАС е много по-голяма и много повече вреди може да настъпят след нейни решения от дейността є като зам.-председател на ВАС, отколкото като конституционен съдия". Най-после открихме най-безвредната длъжност в държавата - конституционен съдия! Мерси, господин министре!

Още по-безвредна очевидно е само една - депутатската! Да сте чували името, примерно, на Теодора Георгиева? Или - на Моника Панайотова? Може би - на Светлана Ангелова? Не ви е срам - вие сте ги избирали, а не им знаете имената! Добре че "МОНИТОР" ни отваря очите за парламента като моден салон. Прочелите съботния му брой вече знаят, че "русото миньонче е известно със своя афинитет към стила. Привърженичка е на свежите тонове като зелено, бяло или светлосиво... Изкушава се от бижутата, особено от перлите..." Кое е миньончето в случая няма значение - важното е, че е наше, народно миньонче, наше, народно представителче с афинитет към перличките...

Съвсем други грижи има г-н премиерът, хвърлил на кучетата мъдро управляваната от него държава - той трябва да отчита успехите. "Строим магистрали седем пъти по-евтино от Гърция" - радва ни с твърденията му "МОНИТОР" и не пропуска да изведе в подзаглавие друг особено мъдър цитат: "Нашите министри и кметове са предимно млади хора, завършили навън, с по няколко езика, много добри специалисти са, заедно с мен знаем по два-три езика"... Като знаем, че премиерът говори отлично български, очевидно останалите един-два се падат на подчинените му!

След това забележително твърдение според "ТРУД" отишъл да разгледа новооткритото съкровище в Свещари и "пропусна дузпа за Витоша (Бистрица) в среща от 13-ия кръг на Югозападната "В" група."

Е, това вече е за народа загуба велика - не стига, че от Брюксел ни бият дузпи, ами тук ние ги пропускаме - бива ли така!




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rumenbelchev
Категория: Политика
Прочетен: 600225
Постинги: 161
Коментари: 281
Гласове: 522
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930