Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2012 16:01 - НИКУЛДЕНСКИ ПРОМОЦИИ
Автор: rumenbelchev Категория: Политика   
Прочетен: 2052 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 в. “Стършел”, бр. 3467/07.12.2012 г.

 

Поне това успяхме да научим - че каквото и да ни говорят, накрая пак ще стане дума за пари.

Загрижеността за съдбата на архитектурните паметници доведе до странни идеи - "Архитекти искат: 50 лв. лепта от всеки за НДК"  - четем в "СТАНДАРТ". Любопитната хрумка е на арх. Иво Андреев, който изчислил, че ако всеки от седемте милиона останали между любимите граници на родината се бръкне с по петдесетачка, дворецът ще светне.

Петдесет кинта - кво му плащаш! Още повече, че населението се замогва пред очите ни - "Социалната пенсия става 110 лева" - радостно ни съобщава "ТРУД". Като си платим НДК-то, ще ни останат за тока, а хлябът и водата ще почакат до другия месец - ако пак не се пръкне някаква щура идея, разбира се.

И макар според статистика, цитирана от трудовия вестник, да сме "Последни в ЕС по помощи и обезщетения", поне оцелелите след Коледа български прасета ще са по-щастливи - за тях има предвидени по "60,80 лв. за свиня майка" - това, за да си имало прасето лампа в кочинката.

Всичко на тоя свят може да се купи с някой и друг лев - във Варна удоволствието да нахраниш помиярчетата пред блока с някой и друг кокал според "МОНИТОР" можете да си позволите срещу "500 лева глоба за хранене на бездомно куче".

На милозливите защитници на правата на бездомните животинки, които ще изрипат срещу тая нова еко такса, можем да отговорим, че общината все отнякъде трябва да си събира пари за обезщетения на ухапаните от сладурчетата - поглеждаме "ТРУД" и научаваме, че "нахапана от куче жена осъди община Берковица за над 3000 лева"...

Вижда ви се скъпо да храните бездомно куче?

Ами - тогава си намерете някой полицай на улицата и му теглете една - нищо лично, само колкото да ви олекне. Това ще ви струва два пъти по-евтино от почерпката на помияра - "200 лв. за псувня срещу полицаи" - информира ни за тарифата "ТРУД". Почерпен плевенчанин - ама не много, какво са за плевенчанин 2,4 промила - се отворил на дошлите да го озаптят пазители на реда с предложението "Свалете си панталоните, ако сте мъже".

Търсите нещо още по-евтино?

Ще трябва да попътувате малко - чак до старопрестолния Търновград, където според "ТЕЛЕГРАФ" на магистралата никулденски се предлага нещо ново и промоционално - "Шаран на промоция със свирка". Шаранът, слава Богу, не свири, а си кротува в бидонче, а допълнителната екстра се предлага от крайпътна красавица. Цените са достойни за проверка от Комисията за защита на конкуренцията - пет лева - кило шаран, пет лева - другата промоция...

И после ще ми обясняват, че нямало картелно споразумение!

Ако от всичко прочетено досега ви иде да се натряскате, давайте смело -  американски учени вече били доказали според "ВСЕКИ ДЕН", че "Алкохолът е полезен за здравето". Учените направили справка в статистиката и тя доказала, че "при най-високо ниво на опиянение показателите за смъртност от сериозни рани и наранявания, които заплашват с фатален изход, намалява с почти 50 %".

Това, че пияния и Господ го пази, ние тук си го знаем отдавна и без статистиката. Пак без да ровим из нея си знаем, че пияният не си купува и вестници - може би в това също се крие някаква тайна за патологичния оптимизъм и вяра в светлото бъдеще на огромен процент от населението! 




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rumenbelchev
Категория: Политика
Прочетен: 600160
Постинги: 161
Коментари: 281
Гласове: 522
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930