Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2013 13:37 - ПОГЪЗЕЙ И ЗАДНИКАРЧЕ
Автор: rumenbelchev Категория: Политика   
Прочетен: 2541 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 в. „Стършел“, бр. 3475/08.02.2013 г.

Как се къпе премиерът? А, мислите - с вода и сапунче? Така се къпят простосмъртните - премиерите не прибягват до тия тривиални средства! Отворете "ПРЕСА" - там има и снимка от събитието!

 

Вярно, самия премиер отсъства от кадъра, но пък се виждат купища жени, които му ръкопляскат. Пояснителният текст ни светва, че става дума за "Работниците от ВМЗ - Сопот посрещнаха с аплодисменти премиера Борисов, който се окъпа в тяхната любов"...

Ако някой от изследователите открие в "РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО" някъде да е било написано, че Тато се е окъпал в народната любов, ще го предложа за орден "Стара планина"!

Добре окъпан, премиерът прегръща - според "24 ЧАСА" "Жената с пръстените", а според "ПРЕСА" - "Жената с лука" и отива да реже ленти в други градове, където да си довърши банята в народна обич. И градовете откликват - "Разград среща Борисов като бог" - тръби "ТРУД". "Борисов", естествено, е с главна буква, а "Бог" - също така естествено - с малка. Всеки да си знае мястото!

"СТАНДАРТ" спазва поне това приличие, с главните буквички - "Сравниха Борисов с Господ"...

В интерес на истината премиерът скромно заявява за интересуващите се, че не е Господ, и повежда покровителя на всички науки, Симеон Дянков, към Банкя - центъра на просветата. "Дянков, виж какво училище има в Банкя! Какво ще ми говори Дянков за Мичиганския университет" - така според "ТРУД" г-н Борисов, "завършил със златен медал 78-о СОУ "Христо Смирненски" в Банкя", показва родното училище на финансовия си министър, имащ само "докторска степен от университета в Мичиган"...

Все пак и Мичиганският университет дава достатъчно самочувствие, че завършилият го е всестранно развита личност - "Дянков прекръства Голямата косматка" - възторжено отразява научния порив на шефа на финансите "ТРУД". Открилият археолога в себе си г-н Дянков дава акъл на археолозите да си прекръстят могилите, за да звучали по-тракийски. "Сигурно има известни тракийски думи, с които да бъдат преименувани" - мотивира той микровъзродителния си процес. Кой знае защо неблагодарните археолози се опъват и обясняват на министъра, че са известни не повече от трийсетина тракийски думи - за коза, див бик, ечемичено пиво (по днешному - бира), гърне, мишка... И - една особено хубава - дзвер!

Е, човек се учи докато е жив...

За целта може да използва дори вестниците - от тях може да научи например какво значи "Погъзей люби задникарчето на шуролейката"! Ако се вярва на тази кратка анотация в "ТРУД" на солидното научно изследване за българската семейно родова лексика, заглавието би трябвало да се преведе: "Гост на сватбата от рода на младоженката, родено последно от съпругата на брата на майката на младоженката"...

Хубаво е човек да знае своя род и език!

Щото, ако се върнем към вестникарските изцепки с народната любов и обожествяването, и погъзеят, и задникарчето могат да се изтълкуват погрешно - като професионални изкривявания на вестникарите от страната, заемаща почетното 89-о място по свобода на словото!




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Браво, Румене!
07.02.2013 08:25
Разсмях се с глас. Ама напиши, чоджум, пак нещо за чалъмбъта, бе!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rumenbelchev
Категория: Политика
Прочетен: 599017
Постинги: 161
Коментари: 281
Гласове: 522
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031