Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2013 13:48 - НЕ КОМЮТРИ, А КОМПОТИ
Автор: rumenbelchev Категория: Политика   
Прочетен: 3743 Коментари: 1 Гласове:
6



 в. “Стършел”, бр. 3481/22.03.2013 г. 

Днешните вестници си приличат с вчерашните само по малките, но съществени уточнения - като в стария виц, че не сме били изнасяли компютри, а компоти, и не сме ги изнесли, а сме ги внесли. Като оставим настрани опитите на щатните врачки да погледнат в бъдещето и да ни просветлят дали да залагаме на късмета си или да изтраем до следващия тираж, вестниците са пълни с всякакви прогнози.

"Йешич спаси кожата след 2:0" - твърди "ТРУД". Същото предвиждане прави и "МОНИТОР": "Сержиньо спаси главата на Миодраг Йешич"... Вестниците сигурно още са се печатали, когато нещастният сръбски треньор е бил уволнен, с което, както гордо обявява сбъдването на собствената си прогноза "24 ЧАСА", "Йешич изравни рекорда за най-кратък престой на треньор в ЦСКА".

Имаше и други рекорди в българския футбол - ето резултата от мача "Ботев" - "Левски" според "ТЕЛЕГРАФ": "По време на самата среща са били запалени 200 димки, 10 факли и 4 ракети. Освен това са хвърлени и над 30 бомбички... Нанесени материални щети на две патрулки и един полицейски мотоциклет... изкъртени 35 метра от оградата, както и 50 метра мрежа... Свалени и скъсани 60 метра рекламни пана..." Да не забравим - "ранени общо 13 служители на реда"... Спортът - за един мирен свят, както пишеше едно време на стадионите.

На другия ден "МОНИТОР" цитира странно изявление на собственика на "Левски": "Батков безпомощен срещу ултрасите, иска да е министър". Очевидно преобладаващото мнение е, че основно качество на един министър е безпомощността. Странно, но президентът не взе под внимание кандидатурата!

Съставянето на служебния кабинет поизнерви редакциите досущ като футболни агитки - захвърчаха като ракети предвиждания, запукаха като бомбички компромати срещу предвижданията, а букмейкърските къщи пуснаха димки и започнаха да приемат залагания за кандидатите.

"СТАНДАРТ" изхаби почти три страници с прогнозни състави на кабинета и кратки биографийки на бъдещите (според редакцията) министри. По стара тото традиция залогът се направи с комбинация - заложи се на 23 имена като евентуални министри на 11 министерства. На това тотоманиаците му викат "вълчи капан".

Удивително несъвпадение, както се казваше навремето - от всички, спрягани от вестника кандидатури, улучени са само трички! Да не говорим за исторически неточното предвиждане за нов културен министър ден по-рано - "Пенев няма да става министър, а гущер"... Става дума за нова роля на актьора Владимир Пенев, не за ужасяваща метаморфоза, спете спокойно, деца! А заложилите и по някой лев за името на бъдещия премиер пиха по студена вода - "Нито едно от прогнозираните имена не се оказа вярно" - съчувствено констатира "ТРУД". Все пак букмейкърите се оказват по-точни в прогнозите си от вестникарските политически наблюдатели - най-нисък коефициент (т. е. най-високи шансове) са дали на бъдещия вицепремиер, г-жа Екатерина Захариева.

Сега наред за залагане са предсрочните избори - "най-вероятният победител отново са ГЕРБ с коефициент 1,45, а БСП им дишат във врата с 1,5". Любопитното е, че почти същите прогнози на социолозите излязоха чак седмица след началото на залаганията.

Залагайте, дами и господа, в това е истината!

И внимавайте какво си купувате за вечеря, за да дочакате печалбата след два месеца - че някои взеха да вземат спешни мерки да намалят броя на спечелилите - "Минахме на магарешко" - твърди "МОНИТОР", а "ТЕЛЕГРАФ" ни успокоява, че след конското в кюфтетата се задава нова мода - "Фекалии в торта на ИКЕА"...

Абе, ние че ще изручаме и жабетата, то е сигурно, но поне да има защо...




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - За чалъмбата кажи, за
20.03.2013 15:01
ЧАЛЪМБАТА!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rumenbelchev
Категория: Политика
Прочетен: 599083
Постинги: 161
Коментари: 281
Гласове: 522
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031