Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2010 15:57 - ЧЮДЮСИИ ВСЯКАКВИ
Автор: rumenbelchev Категория: Забавление   
Прочетен: 1554 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 20.05.2010 20:34


    
в. "Стършел" , бр. 3333/30.04.2010

Преди сто и петдесет години издателят на един от първите български вестници, "Гайда", дядо Петко Славейков сяда и превежда тънка книжица със странно звучащото днес заглавие "Чюдюсиите на Робинсона Круссое". Прадедите ни сащисани прочели за първи път за приключенията на корабокрушенеца, който двадесет години живял на остров с козичката си, папагала и черния човек Петък, прекръстен на Петкан, за да звучи по-благозвучно на български.

     Странно нещо е българската преса - век и половина по-късно не е мръднала на косъм от разбирането, че чюдюсиите ще спасят тиража.    Чюдюсии смешки-страшки, за герои с и без опашки, би рекъл поетът.

     Една такава чюдюсия разтърси вестниците миналата седмица - според информация на всезнаещия Статистически институт в Павликенско била живеела 114 годишна старица. Репортерите хукнаха по дирите на бабата, която се оказа статистическа грешка. Но "СТАНДАРТ" не се отказва да дири сензацията. След като измъква от кмета изключително ценната информация, че "такава жена няма и никога не е живяла в селото му, но не изключва възможността да е била родена там", храбрият репортер започва да се озърта за паранормални явления. В резултат се явява и информацията "Смокът гигант Бончо пази параклиса "Св. Йоан Рилски"...  Селското язовирче също крие чюдюсия - "Шараните в него са като чудовища"...

     Добре, че не хапят... Но пък успяват да запълнят цяла вестникарска страница!

     Добитък всякакъв щъка из пресата за радост на читателя. "ТЕЛЕГРАФ" бие тревога - "Останаха 18 бика за 330 хил. крави". Думичката "хил" означава не "хилави", а "хиляди", не се заблуждавайте! Има и снимка на бик-педофил, покатерен върху симпатично теленце.

При тоя недостиг на мъжкари - какво остава за нещастните животни? Едната смърт юнашка! "Магаре камикадзе разтърси Кандахар" - информира ни "МОНИТОР". Гражданската война и невинните убити вече не са новина - пикантерия трябва, за да се продава хартията, на която е напечатана!

     До анималистичен пезевенклък се е добрал и "НОВИНАР" - "Превръщат пеперуди в хомосексуалисти, за да опазят крушите". Английски учени пръскали нещастните пеперудки с феромони, които обърквали мъжките екземпляри и те почвали да си налитат, а бедните женски екземпляри така и си прехвърчали самотни от цвят на цвят... Брей, да му се не види - как разпознават мъжките, та да напръскат само тях! Чюдюсия, разбийш!

     Отоплителният сезон приключи, баба Цеца получи инфаркт, та пак отложиха делото, но да не мислите, че за парното няма какво да се пише! "24 ЧАСА" е изровил за нас невероятна страхотия! "Ще ни топлят с бинтове и крайници"! Топлофикацията щяла да сключва договор с инсенизатора (пещта, в която се изгарят опасните медицински отпадъци) на Александровската болница, та да го прикачи към мрежата си. Наесен сигурно ще трябва да слагаме цветя по радиаторите и да им палим свещи - откъде да знае човек - топлината може да идва от отрязания крак на тъщата!

     Но нека не си мислим, че просперитетът на свободните медии се дължи само на сбърканите животни и черните новини!

     Културният живот не е пренебрегнат, каквото и да говорят зложелателите! 

     Какво четем в най-свободният от свободните вестници - "ШОК"?

     "Чалгата засмърдя на пикоч"!

     Е, крайно време беше някой да им го рече.

 

 




Гласувай:
3



Следващ постинг

1. hellan1307 - с уважение за остроумния дух на с...
13.05.2010 18:03
с уважение за остроумния дух на статията и за изваждане на бял свят на хитроумната дума чюдюсия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rumenbelchev
Категория: Политика
Прочетен: 599079
Постинги: 161
Коментари: 281
Гласове: 522
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031