Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2010 16:18 - ШИБАНЯЦИ
Автор: rumenbelchev Категория: Забавление   
Прочетен: 2781 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 26.05.2010 16:37


"Лайно - каза Швейк, колкото да участва в разговора..."

 

В една прекрасна утрин хлапетата научават първата си мръсна дума и с възторг започват да изпробват въздействието є върху околните. За което в семействата с поне основно образование отнасят по някой и друг шамар. Псувнята, поне за средно образования българин, не е израз на вътрешната интелектуална освободеност на индивида, а на тъпотата му.

Затова с удоволствие посрещнахме великото възмущение, демонстрирано от екипа на "СТАНДАРТ", отразяващ концерта на AC/DC. "Емо, не сме шибаняци!" е гръмкото заглавие на декларацията, която заклеймява подгряващите от "Конкурент": "Преди Брайън Джоунсън да развее трикольора от сцената и да си го занесе гордо за спомен у дома, българите от "Конкурент" нарекоха 60 хиляди свои сънародници "шибаняци". Резил! Запомнящ се, за разлика от свирнята им"...

Дотук - добре! Най-после някой да им го каже!

Но как започва възхитеното репортажче, написано от същия този възмутен и обиден екип?  Разбира се - с "Шибаното шотландско копеле го направи отново!"...

Шибането очевидно се превръща в паразитна фраза за хората, изхранващи се с продажба на вестникарска хартия. "Невероятно шибан от дъжд ден" - четем в антрефилето на Тома Марков в "НОВИНАР". Става дума, разбира се, не за прогнозата за времето, а за някакъв подготвян проектозакон за медиите, който г-н Марков не е чел, но предполага, че "ако пред словосъчетанието "живот в България" сложа думата "е@@н", ще е вярно, но ще попадна под ударите на закона".

Доста народ от сума ти години се прехранва покрай пробутването на тъпни, гарнирани с кенефен жаргон, дори по едно време чорбаджиите започнаха да му дават за това и журналистически награди, така че очевидно няма такава опасност.  Копролалията, според издателите на вестници, започва да се превръща в ключ към умовете, сърцата  и джобовете на българския читател.

Естествено, спортната преса не може да пренебрегне очакванията на просветената българска общественост.

 "Тоти, заври си палеца в гъза" - извежда в заглавие "ЗАСАДА". В текста на дописката думичката е посмачкана за благоприличие, но в заглавие това не играе на макета.

А "ТЕЛЕГРАФ" ни поднася културната новина на седмицата - "Давид опъна Елеонора". Това - за сведение на тези, които не гледат "Биг брадър" въпреки заплахите, че който не гледа, ще го изплющят. Да следят повторенията и да проверяват дали не е пуснато в интернет.

А иначе на 24 май си водим децата до паметника на Кирил и Методий, обясняваме им колко е хубаво да си имаме славянска азбука, че науката е слънце, което във душите грей, че народността не пада там, дето знанието живей...

За празника Народната библиотека беше свободна за посещение, та доста народ влезе за първи път в нея да я разгледа.

Едно детенце, впечатлено от книгите по рафтовете на читалнята, увисна на ръката на майка си и заврънка:

- Мамо, виж колко книжки! Купи ми няколко...

Милото МОЛово поколение, на което цветът на шибаното българско вестникарско войнство с шибана упоритост сочи правилния път към шибания успех в този шибан живот...
 

в. “Стършел”, 28 май 2010 г.




Гласувай:
2



1. анонимен - SS
04.09.2010 15:28
Белчев, приятелю, осткочи макар погнусен у МОЛ-а да видиш, че там книжарницата е една от най-богатите. :) Стига с тия молове вече!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rumenbelchev
Категория: Политика
Прочетен: 599007
Постинги: 161
Коментари: 281
Гласове: 522
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031