Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2010 16:03 - ЛЪВ БЕЗ ОПАШКА
Автор: rumenbelchev Категория: Политика   
Прочетен: 1673 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

в. "Стършел", бр. 3352/10.09.2010 г.
       
       По празниците като вземе, че ни задруса един патриотизъм - та цяла неделя! В случая - и в понеделник, защото тая година тогава се падна денят на Съединението. Три почивни дни - кой на море, кой на планина, кой на буркани, кой - откъдето е...

И по тоя случай в Пловдив взе, че се случи случка...

"Много малко управници и пловдивчани дойдоха в катедралата "Св. Богородица" на молебена за 125 г. от Съединението. В храма се брояха не повече от 20-25 души и 30-ина свещеници и семинаристи..." - четем в "24 ЧАСА".

Защо това пренебрежение към националния празник? Вестникът дава правилния отговор. Не защото молебенът е много рано. Не и защото е валял дъжд. Елементарно - защото преди седмица кметът "Славчо Атанасов каза, че кани всички парламентаристи и министри, но ги предупреди, че нямал намерение да ги хрантути."

Хич национален празник без коктейл бива ли!

И коктейлът обаче не може да задържи културния ни министър в това некултурно място - София. Изложбата на скулптурите на Едгар Дега не можа да привлече скулптора Рашидов, който на път за Венеция прескочи до Димитровград, за да му стане почетен гражданин и да изрече знаменателните думи: "Приемам отличието като голямо признание, но и като задължение към историята, наследството, бъдещето на този прекрасен край на България - моят роден град"

Както казваше един наш стар кореспондент, потупвайки томчето с гордо заглавие "Енциклопедия на Разградски окръг", "Момчета, аз вече влязох в енциклопедията, вие да му мислите..."

"24 ЧАСА" не обръща внимание на влизането на министъра в историята, защото на другия ден той излиза от нея, за да се появи във Венеция, за да приветства успеха на италиано-български филм. "Къде е българският министър на културата?", попитала дискретно Катрин Деньов, когато разбрала, че по случайност обядват в един и същ крайбрежен ресторант във Венеция." Това се питаме често и ние, но на нас не ни върви както на кинозвездите -  "А той се оказал... зад гърба й."...

Ами Дега?

Какво - Дега? Той да не е заек, та да избяга! Скулптурите му ще си стоят чак до края на октомври, но "на 13 септември пък е предвиден още един ВИП коктейл за изложбата, на който са поканени министри, депутати и дипломати". Както виждате - празно няма!

Празно е само пред НАТФИЗ, където само "158 сияйни кандидат-студенти окупираха главния вход на академията". Така поне пише в "ТРУД". За несведущите репортерът снизходително разяснява начина на протичане на изпита за театралната академия - "Мюзик айдъл", само че в академичен вариант."

Струва си след информацията за културните коктейли да споменем и казаното от проф. Здравко Митков. "Броят на желаещите да учат тук все повече намалява", заяви професорът.  Според него това се дължи на липсата на държавна политика в областта на изкуството, което "е натикано в задния двор и не дава хляб". "Тази година тук са само 158 души. Когато аз кандидатствах, се борех с 3000."

Професорът не е прав - изкуството дава хляб! Четете "МОНИТОР"! "Опашката на единия от бронзовите лъвове на Лъвов мост в столицата липсва, алармираха читатели... Според тях опашката е открадната, като  вероятно вече е продадена за скрап."

Не само хляб дава изкуството - и гроздова може да даде, ако металът му се продаде изгодно!

Далеч от коктейлната съблазън премиерът Борисов отиде да оправя дупките по пътищата на родината и прелитайки над многострадалното отечество, му изпрати поздравителна телеграма: "Понякога по-трудно, понякога - по-лесно, но обединението винаги е възможно"...

К`во обединение, к`ви пет лева! Дайте поне да оправим опашката на лъва, че станахме за смях на кокошките и кокошкарите!


Тагове:   лъв,   опашка,


Гласувай:
4



1. анонимен - Корона и опашка или опашка без лъв
09.09.2010 10:22
То и Н.В. Царят някъде си е подвил опашката. Да си с корона на герба, а да останеш без опашка! Каква драма! Но има оптимизъм! След време някой ще намери мощите- опашка, един символ на упадъка на една държава.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rumenbelchev
Категория: Политика
Прочетен: 600884
Постинги: 161
Коментари: 281
Гласове: 522
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930