Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2010 12:29 - МЪНИ, КИНТИ, ФАЛУС
Автор: rumenbelchev Категория: Политика   
Прочетен: 1640 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 12.11.2010 12:29


в. “Стършел”, бр. 3361/12.11.2010 г.

 

Третата дума в заглавието не е написана погрешно - така, ако се вярва на "ТРУД", била думата за пари на арабски.

В пространно интервю баскетболната звезда Прийст Лодърдейл блести с полиглотските си познания - "Зная думата "пари" на 10 езика". Едно обяснение защо ние, дето я знаем само на един-два, ги виждаме по-рядко.

Едно бързо преминаване с моливче в ръка над седмичната преса няма начин да не отбележи въпросната думичка (не "фалус") по два-три пъти на всяка страница.

Пари за образованието, пари за културата, пари за науката, пари за полицаите...

Каквото и да си говорим, в края на краищата винаги става за пари.

Отваряме пак "ТРУД" и откриваме кратичка резенция за филм - "Кръв, карантия и кинти".

Дотук - добре. Извратеният (според вестника) филм "дебютира на първо място в класациите с приход от 22 милиона долара за три дни" - значи - струва си да си даде човек париците, за да види нещо, което "предизвиква нервни кризи и обръща стомаси в българските кина".

Който иска да получи нервна криза и да си обръща стомаха на чист въздух - отива на мач, разбира се. И чете спортна преса. "Треньор точи пари с чужди карти" - радва ни "ЗАСАДА". За да бъде обръщането на стомаха по-сигурно, подзаглавието уточнява, че треньорът "криел пачките в гащите си".

Мийте си ръцете, като пипате пари - колко пъти ще ви се казва!

Борбата на доброто правителство срещу лошите богаташи започна с фанфари - "Събарят 90 митничарски вили" - изправя ни пред свършен факт "ТЕЛЕГРАФ".

По-нататък става дума за това, че вилите ще се събарят друг път, не точно сега. Но пък има снимка за първия успех на борбата с незаконното строителство - десетина работници събарят рибарска колиба край Ропотамо.

Каквото и да си говорим - все пак става дума за пари...

Пак според "ТРУД" "Презервативите ще поскъпват", а пред министерството си за поредна седмица излязоха "Полицаи на протест с каба гайди". От шума май никой не разбра какво точно искат онези, с гайдите - според "СТАРДАРТ" "полицаи се оплакаха, че сами си купуват свирките и палките", според "24 ЧАСА" надзирател се оплаква, че "Затворниците живеят по-добре от нас".

И още нещо не се разбра. Вестниците вежливо премълчаха въпроса, зададе го телевизионна репортерка - кой плаща на стоте каба гайди и на автобусите, спонтанно докарали на протест насред София няколкостотинте възмутени пазители на реда.

Отговориха й по изключително конкретен начин - че парите са гласувани на национална конференция и че не е чак толкова важно кой плаща, а какви са исканията.

Все в този ред на мисли читатели зададоха във форума на "МОНИТОР" деликатния въпрос "С какви пари Първанов ще прави партия".

Отговор от президентството, разбира се, няма да получат, можем само да препоръчаме на любопитните читатели по-често да пускат пред каменната му сграда нещичко от Моцарт. Кой беше тоя, ли? Как може да не се сещате - онзи, който пише музиката за GSM-ите!

А защо да го пускат?

Защото, според изследване на немски учени, прославено в "ЗАСАДА", "Музиката на Моцартовите опери "Сватбата на Фигаро" и "Вълшебната флейта" в комбинация с кислород стимулира активността на микроорганизмите, които разграждат отпадъците."

Става въпрос, за съжаление, само за отпадъците в канализацията, но все отнякъде трябва да се започне...



Тагове:   Мъни,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. eli23 - Тъй е де!
12.11.2010 14:08
Четете вестник "Стършел"
цитирай
2. анонимен - Мани, мани
12.11.2010 18:36
Кризата удря по джобовете и по средата между тях.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rumenbelchev
Категория: Политика
Прочетен: 600507
Постинги: 161
Коментари: 281
Гласове: 522
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930