Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2010 14:48 - ГЬОЛ СИ ТЪРСИ ЖАБА!
Автор: rumenbelchev Категория: Политика   
Прочетен: 1825 Коментари: 3 Гласове:
3



в. “Стършел”, бр. 3367/24.12.2010 г.

 

Не вярвам в пророчествата на вестникарските ясновидци. Но миналата седмица едно пророчество ме стресна, трогна и очарова с точността си! „СТАНДАРТ” в страницата, посветена на Нострадамус, кодира, както определя анонимният автор на дописката, „с литературни похвати” предричанията на трима души, за които в бъдещето няма никакви тайни. И ако предсказанието „Чудото истинско ще покълне в черпука между два бряга” не ми е много ясно – даже чичо Гугъл не знае думата „черпук”, то следващите редове направо ме разтърсиха: „Ще настане време разделно – гьолът сам да си търси жабата”...

Още на другия ден времето разделно настана – Комисията по досиетата изтръска от прахта папките на дипломатическия ни корпус.

И започна голямото ручане на жабета.

„Нямам думи! В мен се заражда един голям гняв и решителността ми става непоклатима” – захапа първото външният ни министър в „Туитър”. Можеше и още нещо да напише – оставаха му 60 знака, но явно решителността се е поразклатила.

Премиерът също моментално изрева на умряло – „домакините на тези посланици сигурно вече ще си проверяват кабинетите за бръмбари след среща с тях” – преразказва изреваването „ТРУД”.

Тежката преса затова е тежка – да дава място на всички мнения. „Ако Тодор Живков е добър, защо дипломатите му да са лоши” – пита в същия брой на трудовия всекидневник президентът Първанов.

Каквото повикало – такова се обадило – външният министър моментално обяви в „МОНИТОР” държавната ни глава за политическия чадър върху всички структури на Държавна сигурност в България” и посъветва президента „да не се обяснява, а да бъде така добър и да отговори на въпроса защо по време на неговия мандат 50 процента от посланиците, които са изпратени в чужбина, са имали връзки с ДС”.

Светкавично в битката около гьола наскача леката кавалерия и окупира две страници в прясно продадения „ТРУД”:

...На мен ми се струва, по силата на логиката и мои анализи, че поне трима министри в правителството на ГЕРБ работят за чужди служби. А един работи за една световна банка, а вероятно и за чужда служба.” – сладко реди о.р. Цвятко Цветков.

Най-хард подхожда, както винаги, ръмжащият о. р. Красимир Райдовски: „Аз съм изненадан от поведението на министър Николай Младенов. Той би трябвало да се обърне към своето семейство и да погледне родителите си.” Докато обвиненият за греховете на родителите се осефери и започне да доказва, че няма сестра, президентът (наричан от външния си министър кой знае защо просто Гоце) реши да постави капак на дискусията: Няма да продължавам тази полемика. Смятам, че тя е недостойна в момент, в който проблемите са други - друг е дневният ред на България и на българина. В момент, в който здравеопазването е в кома, има реален спад в доходите, проблеми в образованието, да се занимаваме с такъв проблем - мисля, че не сме на нивото на отговорността, която са ни възложили избирателите. Ако иска, нека правителството се занимава с тази тема, аз мисля да се посветя на друго.”

 Може би – на коледна ловна терапия.

Шамарите от калните борби около гьола май отнесе само най-безпортфейлният министър, който обаче не пропусна да се похвали, че е разменен за 45 посланици – нещо невиждано от Омуртагово време насам.

Както и да е – нека гледаме позитивно на нещата – дайте ни пак пророците на „СТАНДАРТ”: „Късметът на фаталните маи ще ни изненада и ще ни се усмихне”! Нещо да разбрахте? Ще разберете - когато ви излезе късметът, разбира се!

Честно казано, след голямото ченгеджийско дирене на гьол за нашите жаби и късмета на фаталните маи, който ще ни споходи година по-рано от предреченото в календара им, все по-симпатичен ми става редящият мъжки „ТЕЛЕГРАФ”: „Плеймейтка точи лиги по талантлив боец”.

Това поне за всички е ясно.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Непоклатимият ІІІ
23.12.2010 12:14
45 посланици стигат! Останалите знаци ги прехвълям за 2011 г.
цитирай
2. ancheva - талантлив и боец са две несъвмес...
23.12.2010 19:49
талантлив и боец са две несъвместимости ... Усмихвам се!
цитирай
3. анонимен - Предколедно
24.12.2010 07:41
Гьол си търси жаба,а пък гръб тояга.Стара баба Яга на дядо Коледа се нада.А снежанка клета падна от шейната.Джудженца пияни под елха събрани Коледа си чакат и няколко Снежани.Заглавия подбрани за бъдещи вестникарски изненади.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rumenbelchev
Категория: Политика
Прочетен: 598976
Постинги: 161
Коментари: 281
Гласове: 522
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031