Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2011 14:12 - ЧЕРНА МАГИЯ И ГЬОНСУРАТЛЪЦИ
Автор: rumenbelchev Категория: Политика   
Прочетен: 1746 Коментари: 3 Гласове:
4



 

в. "Стършел", бр. 3371/28.01.2011

Ако някой се съмнява, че изборите наближават, нека погледне пред вратата си - ако намери пред вратата си тенджера с четири запалени свещи - значи са близо, а ако в тенджерата има и манджа - значи вече драскат на вратата!

Ако се вярва на "ТРУД", кметица на шуменско село открила точно това пред вратата на кметството.  Черна магия за балотаж може би - казва ли ти някой! За всеки случай можем да препоръчаме на кметицата Шериф Ходжа - прославен от "УИКЕНД" чародеец, който твърди, че "Два пъти развалям черна магия на Лили Иванова". 

Как? Елементарно - с молитва, с "мълчана вода и огън".

Вода се ля и в Парламента, попръжни малко се носеха, за радост на просветената публика и слюнки хвърчаха, а от време на време българските политици гордо демонстрираха владеенето на чужди езици. "Трябва да си гьонсурат да поискаш точно в този момент вот на доверие" - рече един бивш български премиер на сегашния такъв. Интересно дали в турския парламент се ругаят на български. По тоя въпрос българоезичната преса мълчи.

А "24 ЧАСА" ни дава шест полезни съвета как да избегнем подслушването. Най-полезният, но и най-скъпият е изведен в заглавие - "С карта от чужд оператор не ви слушат". Изключително полезно - тичайте, братя, за карти до комшиите, за да не ви слуша благоверната!

С подслушване или без - няма тайни за българския репортер! "МОНИТОР" прославя родните взломаджии - "Апаши разбиват брави за 10 секунди". Това - добре, но следващото уточнение малко ни обърква - "Около минута им е необходима и докато отворят вратата и влязат в жилището". Хич бива ли - цяла минута, за да минеш през отворена врата! Ало, бандюгите, дайте малко по-чевръсто!

Любимото занимание на родната преса е да преследва народните любимците и ни сервира възможно най-пълна информация за тях. "Димитър Цонев няма дупе" - стряска ни "УИКЕНД". На какво сяда тогава - не става ясно.

Ако мислите, че това е новина - яжте си ушите! "ШОК" се е заврял още по-надълбоко в потайностите на елита и стига до интимните тайни на демона на републиката - "Алексей Петров е обрязан"!

След тези разкрития можем да спим спокойно, още повече, че "ТРУД" ни запознава с ново медийно изследване - "Борисов - любимец на медиите".

Според изследването в прегледаните около осемнайсет хиляди вестникарски дописки премиерът е споменат с добро в почти седем хиляди.

Какво по-добро доказателство, че медиите са независими! В единайсет  от осемнайсетте хиляди материала името Бойково не е споменавано въобще!

Или, както пише в "ТРУД" Стефан Цанев, "Жълтата преса бе създадена в САЩ в края на по-миналия век да подслажда  живота на слугините с клюки около живота на известни личности... У нас постепенно това стана основно четиво на народа, сякаш сме народ от слугини..."

Иначе казано, каквито вестникарите, такива и читателите...

 

 




Гласувай:
4



1. анонимен - С жърто на суратя
26.01.2011 19:56
Развалям магии за 10 секунди. Потърсете ме на адрес Любимец номер 1.
цитирай
2. анонимен - Ивайло Иванов.
28.01.2011 11:08
Здравейте, господин Белчев!

Изпратих ви едно писмо на адреса на "Стършел" (на този адрес: starshel@bulmail.net). Разбира се, то е изпратено до цялата редакция, обаче аз ще съм най-спокоен, ако го прочетете вие, понеже вас най много ви харесвам и от там, най много ви вярвам. Не ви правя четки. Това си е самата истина за нещата. Ваш дългогодишен читател: Ивайло!...

цитирай
3. liliyanaandreeva - Г-н Белчев,
02.02.2011 18:04
Писмото на г-н Ивайло Иванов се отнася дословно и за мен.Всъщност един от блогерите,който пише стихове, ме посъветва да пратя хумореските си до в-к "Стършел".Иначе сама нямаше да се осмеля защото критериите ви са много високи!
А постингът Ви е на ниво и приповдигна настроението и духа ми!
Пращам ви още едно мое умотворение по темата за нашенските политически мъже и жени:

Изплете госпожа Надежда
кошница от кукувича прежда...
Ще пазаруват в ней юнаците
там, дет/ зимуват раците...
Вече някои от тях ги няма,
други пък са в кауща,
а ние си клечиме
под кривата ни круша...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rumenbelchev
Категория: Политика
Прочетен: 599122
Постинги: 161
Коментари: 281
Гласове: 522
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031