Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2011 14:45 - КАРТОФИТЕ КАТО ЛУНЕН ФЕНОМЕН
Автор: rumenbelchev Категория: Политика   
Прочетен: 1428 Коментари: 0 Гласове:
2



В. “Стършел”, бр. 3379/25.03.2011 г.

 

"СТАНДАРТ" тоя път сгази лука. И картофите.

В деня, в който премиерът реши да ни се накара, че не си садим сами картофите, а само се оплакваме от цените им, всекидневникът, който не ни учи как да живеем, излезе с опозиционно звучащото заглавие "Фермери сменят картофите с маслини".

Всички оправдания, че било ставало въпрос за глобалното затопляне, което щяло да докара маслините у нас, не минават. Налице е рязко разграничаване от указанията за борба с инфлацията, дадени ни от най-високо място. Спи ли премиерският пресцентър, пита възмутената общественост.

Може би за всичко е виновна Луната - приближаването є до нашата планета само на 356 000 километра и нещо доведе вестниците и вестникарите до не особено адекватно състояние.

Поразени от мощното лунно привличане, репортерите на "24 ЧАСА" са се хванали за телефоните да събират мъдри съвети от известни личности и да ни ги поднесат под стряскащото душите "Тя приближава! Как ще се спасяват известните". Най-мъдро е отговорил Минчо Празников, който заявява, че ще се запаси с повечко бира. Правилно - всеки културен човек трябва да отбележи по достоен начин астрономическото явление!

В "ШОК" лунният перигей води автори и читатели до пълно объркване. Очеркът, прославящ спрягания за подземен бос Евелин Банев-Брендо, завършва с изключително омотана история с неочакван край:  "...Брендо се появи в Нова тв, за да защити Алексей Петров и да натопи Румен Петков..." Дотук - добре, казали му - отишъл да топи. Но още следващото изречение ни натапя в недоумение - "Банев разказа как Румен Петков го е накарал да натопи братя Маргини.".

С малко напрежение пак става ясно - натиснат - топи Този, че го накарал да натопи Онези. Обаче това не е всичко! "Днес не е тайна, че Брендо е бил притиснат от тогавашния началник в ДАНС да натопи Румен Петков..." Значи го е натиснал не Този, а Онзи - ясно ли е?

А защо тогавашният началник в ДАНС натиска човек, подозиран в наркотрафик? Луната продължава да пее свойта зла песен: "Знае се и друго - че Брендо е таен офицер под прикритие по подобие на Алексей Петров. За разлика от Трактора обаче Евелин Банев все още не е разконспириран официално."

Е, вече е!

Природните явления удрят хората винаги в най-слабото им място - някои в ставите, други - в стомаха, трети - в главата... Безспорно е, че (като изключим шахматистите) слабото място на повечето спортисти е точно последното. И то си личи: "Пехливанин кани Путин да се борят" - радва се "24 ЧАСА". Одрински шампион в мазните борби се надявал да си премери силите с руския премиер. Що пък не! Вярата крепи човека и дори прави чудеса - четете "ТРУД": "Вяра върши чудо в "Локомотив" (Сф)". Марокански локомотивец си казал молитвата, преди да влезе на терена, и вкарал гол! Но това не е нищо - колко трае една молитва - има-няма минутка! Виж, бившият кандидат-кмет на София Тити Папазов си е загубил доста повече време - за да спечели отборът му за петдесет и пети път купата, извършил мъчителен, но полезен за здравето ритуал: "Плувах в басейна 55 дължини, 55 пъти кляках, 55 пъти си мих ръцете..."

Е, магията не винаги хваща, за съжаление... Но пък чистотата е здраве!

Все пак "СТАНДАРТ" открива и някаква полза в поведението на земния спътник, решил да се доближи опасно близо до родната планета: "Голямата Луна отнася Кадафи". Според поверието голямата месечина била отнасяла от Земята злото...

И доста невинен народ барабар с него - бихме добавили, но докато международната общност не се е споразумяла за бройката цивилни граждани, които трябва да бъдат избити, за да се защитят цивилните граждани от избиване, няма да я уточняваме и ние.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rumenbelchev
Категория: Политика
Прочетен: 600982
Постинги: 161
Коментари: 281
Гласове: 522
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930