Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2011 16:45 - НА ОРУЖИЕ!
Автор: rumenbelchev Категория: Политика   
Прочетен: 1375 Коментари: 0 Гласове:
1



в. “Стършел”, бр. 3383/22.04.2011 г.

 Наближи ли празник, българинът вади брусчето и започва да точи ножове - един - за клане, втори - за дране, трети - за изкормване, четвърти - за разфасоване...

Къде заради постите, къде заради диетите, къде - заради безработицата и стабилността на бюджета, народът сякаш озверя от глад. И не са нужни никакви социологически изследвания - представителни или не чак дотам, достатъчно е да се разгърнат предпразничните вестници. Вестникът е огледало на собствените ни физиономии - репортерите пишат за това, което хората искат да прочетат.

Що за празник се задава според всекидневниците? Предполага се - християнски. Всъщност - кулинарен. Рецепти за агнешко, салати, козунаци - ликуй, народе, Великден иде, ще да заговяваме!

За всички е помислено - "Създават хранителни банки за бедни" - резюмира идеята на министъра Найденов "НОВИНАР". Заглавието изглежда зловещичко - що ще да прави хранителната банка? Да отпуска по пилешко бутче кредит, срещу което да си иска цял бройлер заради лихвата, така ли? Идеята е малко по-перфидна - "конфискуваните от агенцията по безопасност на храните стоки да отиват за хората, живеещи в мизерия"... След проверка дали стават за ядене, да не си помислите нещо, моля ви се! Малко отворен остава въпросът - след като храните стават за ядене, защо ще се конфискуват, а ако не стават за ядене - защо ще ги раздават на бедните, но няма да питаме - може би това е част от проект за намаляване броя на бедстващото население. В буквален смисъл.

Празниците идат, държавата процъфтява, радвайте се, прочее - "Великденската салата по-евтина от новогодишната" - вдига настроението ни "МОНИТОР". На което "ТРУД" отвръща с предупреждение да не се прекалява със зеленото - "Над три килограма марули може да са опасни". А "СТАНДАРТ" открива и ловния сезон - "Ловим мутанти в чинията за 350 лева".

Ами яйцата? Да не забравим за яйцата - ето, американецът Бейти "случайно научил, че в България се изписват яйца и веднага дошъл във Велинград". Що ще американецът във Велинград? Ами - "Американец вае яйце от щраус с герба ни". Пише го в "СТАНДАРТ", значи сигурно е вярно - има и снимка на яйцето. Чудничко - тоя герб само за ваденки по яйцата още никой не беше се сетил да го използва - ега ти националния символ, който не присъства по яйцата, краставиците, саламите "Стара планина" и шишетата с шльокавица!

А платено съобщение на нашенски винпром по всички вестници обявява конкурс за най-готини великденски снимки - предполага се - от софрата с агнешко... Добре че снимките не могат да говорят, иначе от тях щеше да се чува нещо такова - "Христос воскресе, разбийш... Я ме щракни, така, както съм на кеф..."

Великден се зададе и агнетата влязоха в обръщение - къде - за ядене, къде - като обменно средство. Колко цигани могат да се купят с едно агне? "АТАКА" ни информира, че "БСП кмет пазарува цигани с печени агнета". За съжаление не става ясно колко гласа могат да се купят с едно агне - да се надяваме в следващи броеве да прочетем какъв е обменният агнешки курс.

А иначе фиксингът на агнешкото изрипа нагоре - за радост на редакциите, които мушнаха съмнителните икономически теми под тезгяха, за да тупнат агнешка главичка на първа страница. "Възможно е да пробват агнешко и по 20 лв./кг" - тревожи ни "24 ЧАСА". 

И какво прави разтревоженият народ? Трае си? Не, разбира се - вдига се на бунт! "Народът въстана срещу агнетата" - твърди "СТАНДАРТ". Засега - виртуално, разбира се, във Фейсбук. Ентусиаст със странен псевдоним организирал бойна група против плюскането на агнешки котлети: "Да посрещнем Великден с кюфтета, зове Черната Овца..."

На оружие, братя и сестри, да спасим поне малко агнета за Гергьовден - и той е празник християнски, и за него трябва да колим нещо, за да докажем благочестивостта си и доброто си храносмилане!



Тагове:   великден,   агнешко,   фейсбук,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rumenbelchev
Категория: Политика
Прочетен: 600589
Постинги: 161
Коментари: 281
Гласове: 522
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930