Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2011 13:09 - Бели пари за ЧЕР PR
Автор: rumenbelchev Категория: Политика   
Прочетен: 1267 Коментари: 0 Гласове:
1



Изборите по нас обикновено започват с прекапвания на обещания, прехвърчания на прерязани лентички, проливни обещания и приключват с потоп от кебапчета.

До края никой така и не си казва ясно защо иска да го харесаме и изберем и какво смята да направи с нас - разчита се на прословутото българско избирателско трудолюбие и мъдрост.

Междувременно по страниците на свободната ни преса се леят сълзи, сополи, кофи с нещо, което поетично може да бъде наречено катран, и други кандърми.

"Плевнелиев само ще поднася ножиците на Борисов да реже ленти" - атакува червеният кандидат Калфин в "24 ЧАСА".

Висш пилотаж в журналистиката е да смъкнеш някой лев и от двете спорещи страни - на другия ден в същата газета се явява трогателното материалче "Плевнелиев лъскал с четка за зъби спалното в казармата". В смисъл - служил на Родината.

Битката се пренася на малко по-калния катунски терен. "БСП пита има ли ГЕРБ договорки с Цар Киро" - докладва "ТРУД". В "НОВИНАР" тежката водна артилерия Румен Петков разширява пробива: "Кирил Рашков ходеше с Йордан Соколов, но не на пазар в плод и зеленчук, защото Соколов бе министър на МВР, председател на НС и ключов фактор в СДС". Висшият пилотаж, за който стана дума по-горе, си казва отново думата - в кратко спретнато материалче на "ТРУД" тогавашният кандидат на СДС, Найден Зеленогорски уточнява: "На изборите 1999 г. аз имам 23 процента от ромските гласове, а кандидатът на БСП тогава - Румен Петков, има 67% от тях. Сами преценете кой кого е подкрепял"...

По-малките партии също не са пренебрегнати - "МОНИТОР" в неподписан анализ препоръчва "Ракия и зелева салата за Яне", като деликатно нарича неприятният им политик "олигофрен"...

Четири пъти невинният бивш кмет на София г-н Софиянски очевидно наскоро е чел Сенкевич, защото е сложил на предизборния си призив в "ТРУД" заглавието "Къде отиваш, България?" Звездичка след питанката ни отпраща към пояснението, че това било "буквален превод на крилатата латинска фраза Quo vadis?". Пояснението показва пълната неграмотност на иначе изключително ревностните в християнството редактори, по-важното е, че кандидат-кметът явно не е разбрал за какво точно се кандидатира, та използва случая да наругае цялата външна, вътрешна, икономическа и еко политика на кабинета. Със заключението, изведено в подзаглавие от редакцията - "Време е за наше ново Априлско въстание".

На оружие!

Още по-радикална идея развива в "24 ЧАСА" кандидат-кметът на Варна г-н Гуцанов - "Спасението за Варна е да стане град държава".

Не мислете, че залутани в сепаратистки и бунтовни приказки газетите забравят кого трябва да подкрепят! За беля в един ден досегашният президент Първанов наградил изявили се млади учени и автори. Какво се прави в такива случаи? В такива случаи дежурният редактор веднага възстановява баланса, като гужда под неудобните, но неизбежни две информацийки равната по размер "Премиерско куче грабна световна купа". Има и снимка на поредната каракачанка на премиера Борисов, която спечелила медал някъде в Испания...

На политици не го докарваме, но кучетата са ни златни!




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rumenbelchev
Категория: Политика
Прочетен: 600210
Постинги: 161
Коментари: 281
Гласове: 522
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930