Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2011 13:03 - ИМА И ЩАСТЛИВИ ПРАСЕТА
Автор: rumenbelchev Категория: Политика   
Прочетен: 1268 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

в. "Стършел", бр. 3409/21.10.2011 г.

 

Цяла година го карахме пет за четири, в търчане, бутане, псувни и закачки, най-после се зададе и Той - Денят за размисъл.

Ден, в който да си починем мъничко, да поседнем, да поразмишляваме - тоя живот ли искахме или този ни го натресоха...

Тъй като българинът най-добре размишлява на маса, отговорните функционери отрано вземат мерки да не му позволят много-много да се задълбочава в размисли, които Бог знае накъде могат да го отведат, та забраняват продажбата на алкохол в тоя прекрасен ден. Тази година - и мачовете... Догодина - пържените картофки...

Да не говорим, че и денят за размисъл като се разтегли, та цяла неделя - ето ви официална информация от "СТАНДАРТ" от миналата седмица - "Партии забраниха на кандидатите си да черпят симпатизанти след концертите". Как да гласуваш за човек, за когото знаеш само, че има костюм, иска да го избереш и ти е довел фолкдива за тая кандърма, а се стиска да почерпи! Това е удар върху демокрацията!

Денят за размисъл преминава и в нощи на размишление - из страната започнаха повсеместни превалявания и гърмежи. "Избиха рибата в чест на вота" - информира "СТАНДАРТ". "Заляха с киселина колата на кандидат-кмет" - допълва "24 ЧАСА". Изнервени от принудителното въздържание, избирателите си го изкарват на неодушевени предмети - "Запалиха БМВ на кандидат-съветничка от РЗС" - продължава часовата газета. А в с. Горно Озирово "Вандали трошат прозорци заради кметски плакати". Да беше един джам, но не - двайсет стъкла са паднали в борбата за по-светло бъдеще на Горно Озирово!

Безалкохолната диета води до отклонения, описвани в дебелите медицински учебници - "Мишки смениха химикалките в 51-во в София" - стряска ни "ТРУД". Прочитът на дописката ще ни поуспокои - става въпрос за компютърни мишки, но съмнението за делириум си остава. За "НОВИНАР" говорителят на ЦИК г-н Троянов уверено заявява: "Няма да има дълги бюлетини". Загубата на реална преценка и пространствена ориентация е очевидна, особено ако разгърнем "ТРУД", който е измерил, че "Бюлетината в Пловдив - 114 см, в Русе и Варна - почти метър"... Скандалите около парламентарната ваканция явно са изнервили доста народ, та хукна да си го изкарва на невинните животинки - "Депутати тръгват на лов за патици" - предупреждава "СТАНДАРТ".

Делириумът води и до халюцинации - "Пипнаха Лили Иванова, продавала глас за 30 лева" - привидяло се е на "24 ЧАСА". Мислите, че е майтап? Съвпадение на имената? Че не е психарска история? Не се залъгвайте - от първата си страница газетата ни предупреждава съвсем сериозно: "1000 лв., ако не духаш на КАТ"...

Куцузлийско глиганче от кюстендилско попаднало на мушката на изнервен боксьор и си го отнесло - "Коко Тайсъна улучи глиганче от осмия път" - разнообразява спортната си страничка "ТРУД".

Но - да гледаме позитивно на нещата! Има и прасета, на които им върви в тоя живот! За да не си мислите, че правим политически намеци - ето ви информацията на "МОНИТОР" - "Най-щастливото прасе има частен остров". Прасето Бейб живеело на бахамско островче заедно с ексцентрично английско семейство, което го хранело с хотдог и го пояло с биричка...



Тагове:   избори,   прасе,   ЦИК,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rumenbelchev
Категория: Политика
Прочетен: 600727
Постинги: 161
Коментари: 281
Гласове: 522
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930