Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2011 16:24 - КОЙ СЪРЦЕ БЪЛГАРИЯ?
Автор: rumenbelchev Категория: Политика   
Прочетен: 1605 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

в. “Стършел”, бр. 3413/18.11.2011 г.

 

Ний сме весела компания! Пием, пеем, пушим, дамаджани сушим - да се пука кризата!

Купонът у нас никога не спира - както просветният министър Игнатов мъдро "обясни с усмивка на студентите да не се учудват, ако българските им домакини ги почерпят с ракия или уиски в 5 часа сутринта, защото все някъде по света е 5 часа следобед"... Цитатът е от "СТАНДАРТ", а мъдростта - от министъра, на когото сме поверили бъдещето на нацията.

Как да не обичаш тая страна! Как да не се кефиш на нея! Която и знаменитост да дойде у нас, при вида на уредената ни и стегната държава е обхваната от непреодолима еуфория! Отворете "ТЕЛЕГРАФ" - ето ги Сталоун, ван Дам, Лундгрен и Стейтъм - очаровани от това, че у нас е непрекъснато пет следобед - "Непобедимите хвърлят салфетки на чалга". Тук е България - госпожице, да му отпуснем края!

Единствените хора, които имат някакви проблеми у нас са диетолозите - хората напоследък не ги търсят. В "ТРУД" има някакво обяснение - "Българинът купува все по-малко храна". "24 ЧАСА" подхождат по-оптимистично - евала, така се прави - трябва на тоя живот да се гледа позитивно - "Пестим 1/4 от доходите и живеем с буркани от баба". По-любопитно е заключението на газетата - "Така обаче се наливали основите на богатството". И още на следващия ден възторжено ни информира: "Насекомите са бъдещата ни храна". Един приятел закачи страницата в килера си - да плаши хлебарките. Засега уплашени са само децата му.

Да не си мислите, че гуляем безотговорно! Напротив - консумираме винаги отговорно и с мярка! Дори президентът консумира отговорно - под контрола на НСО. "Без рохки яйца на "Дондуков" 2" - твърдо заявява "СТАНДАРТ". Защо? Отговорът не закъснява - "Държавният глава не може да си позволи свободния режим на всеки друг - няма как да прескача постоянно до тоалетната по време на пресконференция, да речем"...

Държавният глава още не е встъпил в длъжност, така че ако иска, може да си пържи яйцата и по панагюрски, но премиерът очевидно е на диета - дава неуморно интервюта. Майсторката на баниците напусна "ТРУД", но животът продължава! Безценните откровения на г-н Борисов стряскат, трогват и очароват феновете му на две-три вестникарски страници.

Вие си мислите, че сте избрали президент? Малко се заблуждавате - не сте вие. Ето ви истината от първа ръка: "В края на краищата от мен зависеше да избера кой да е президент"...

Вие си мислите, че парите за здравеопазване отиват за вашето здраве? Поразсъждавайте малко над този откъс: "Въпреки че даваме огромни пари за здравеопазване - 3 млрд. 250 млн. лева за 2012 година...

- ...Те изтичат като от каца без дъно (предполага интервюиращата)

- Не, доста от болниците изчистиха задълженията си..."

Вие си мислите, че бате Бойко е майка и баща на нацията? Не - внуче е! Ето заглавието - "Българинът живее за внуците си, затова гласува за мен". Пък ние си мислехме - за Плевнелиев... Дано и той да си е мислил така...

Художествените умения на премиера тържествено са представени за първи път пак в това интервю - на меню от вечерята с Барозу със собствената си десница той е начертал светлото бъдеще на страната - странно приличаща на бяла мечка - кръстосана от магистрали и четирилентови пътища.

А отдолу председателят на Европейската комисия е добавил: "Барозу (сърце) България"...

Не става ясно към колко часа е станало това знаменателно събитие - сигурно към пет следобед... Над Британската империя слънцето може  и да не залязва, но у нас винаги е пет следобед!

 




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Нейсе,
16.11.2011 16:44
запуши го...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rumenbelchev
Категория: Политика
Прочетен: 598959
Постинги: 161
Коментари: 281
Гласове: 522
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031