Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2011 11:25 - БЛАЖНИ МРЪВКИ, ТОПЪЛ ОПТИМИЗЪМ
Автор: rumenbelchev Категория: Политика   
Прочетен: 1249 Коментари: 0 Гласове:
3



в. “Стършел”, бр. 3415/02.12.2011 г.

По какво може да се установи, че кризата е дълбока?

По топлия оптимизъм, който лъха от вестниците.

Стачка? Глупости - стачкуващите според "СТАНДАРТ" се занимават с песни и танци на народите - "Хайде да поздравим машиниста и екипажа на кюстендилския влак!", издига глас зад мегафона зам.-шефът на КНСБ Валентин Никифоров. "Юнаци!", подемат в хор стачкуващите железничари..." Влаковете не вървят, но министърът ни убеждава, че загубите от непревозените пътници били само 16 000 лева дневно. Това - при спрени двеста от двеста и петдесет влака. Ако бяха спрели всичките, сигурно щяхме да сме и на кяр!

Пенсионната възраст?

Пак не четете както трябва - вижте отново същата газета - "Мощите на св. Йоан заработиха 3 милиона за едно лято"! Така се е отчел ексминистърът на всички българи и ромеи Божидар Димитров.

От мощите се изкарват пари, от бачкане - никак! Но мощи у нас - колкото искаш - има даже и живи такива!

Но бизнесът с мощехранителниците няма да прокопса, докато с него се занимават некомпетентни люде. Отворете, да речем, "НОВИНАР", където живи факти ще ви избодат очите - "Попове лепят тапети върху стенописи в храм"... Криза е - добре поне, че тапетите били изрисувани с ликове на светци, а не е избран по-евтиният вариант - с флорални елементи. В Светото писание е казано само за търговците в храма, за продавачите на тапети - няма и думица!

Криза е - в киното вече се набира куцо и сакато - "Всеки може да стане мафиот или ченге в "Под прикритие" - приканва ни "ТЕЛЕГРАФ". Вече има и възползвали се от поканата - вземете "24 ЧАСА" - "И Бойко Борисов мина "под прикритие"! Да не пропуснем другата кинозвезда - "Ако Уорлик поиска, пишем му роля", каза продуцентът на сериала Димитър Митовски"... Ние за него - роли, той за нас - доклади в "Уикилийкс"... Няма ненаказано добро!

Че всичката ни Мара е втасала, та и футболът барабар, си го знаем от години. Световна класация, цитирана от "24 ЧАСА" потвърждава убеждението ни: "Националите зад Антигуа и Хаити"... Заели сме почетното 85-о място, след островите Зелени нос, но пред Тринидад и Тобаго... Но това не е повод за униние - винагивернитенапартията вестникари знаят как да ни вдигнат самочувствието - "Бойко диша във врата на Бербо за футболист № 1" - радва ни "ТРУД". В интернет анкета премиерът е получил 329 гласа (срещу 1096 за Димитър Бербатов) и твърдо заема второто място в класирането... (докато излезе броят на "Стършел", нападателят на бистришките тигри излезе убедително на първо място - б. а.).

Радостта от събитието е объркала здраво и репортера, и коректорите, та са сътворили малка математическа главоблъсканица: "Чак след Борисов са капитанът на националите Стилиян Петров (281,10%) и вратарят на "Твенте" и на държавния ни тим Николай Михайлов (242,9%)."

Много процент, много нещо, но недостатъчно, за да надминат "голмайстора на третодивизионния "Витоша" (Бистрица)"... Единственият наш отбор, достоен да се сравни с "Манчестър Юнайтед", както излиза...

Криза е... Каква ти криза! Хората нямат търпение вече да турят ножа на прасето и не само това - правят го и с музика! "Изпратиха с оркестър 4 прасета на заколение" - топли душиците ни "24 ЧАСА".

Оркестърът свирел на прасетата песента "Прощавай, мамо, прощавай", с която невестите се прощават с майките си, защото на клането по нашенски му били викали свинска сватба.

Неидентифицирани местни фолклористи заявили, че клане с музика можело да се превърне и в нова традиция...

За музикантите и вестникарите няма криза - сватби, погребения, клане, стачки - все мръвки, все кяр!




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rumenbelchev
Категория: Политика
Прочетен: 598976
Постинги: 161
Коментари: 281
Гласове: 522
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031