Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2012 16:03 - ВСИЧКО ЗА ПРОДАН
Автор: rumenbelchev Категория: Политика   
Прочетен: 2140 Коментари: 2 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

в. "Стършел", бр. 3445/06.07.2012 г.

Над тази тема пъшкаха кандидат-студентите по журналистика тази година. И се оплакваха, че била прекалено обща, човек направо не знае откъде да я подхване.

А всичко е толкова елементарно - само трябва да се замислим - защо съществува телевизията? Разбира се - за да продава изключително мека, но при това - здрава, три-четирипластова тоалетна хартия и интимни дамски принадлежности, без които няма как да се почувстваш добре в собствената си кожа. С хартиените медии проблемът е по-сложен - дали те съществуват, за да си продават хартията, или си продават хартията, за да могат да продават нещо друго? И ако е друго - то - какво?

Традиционното първоюлско поскъпване на тока изведнъж раздели газетите. "ТРУД" бие тревога: "Китайци изтеглят инвестиции за над 3 млрд. лв." Причината била в предвижданото поевтиняване на тока от възобновяеми източници, а китайците били инвестирали точно в тях. От това поевтиняване, заплашва газетата, щели сме да пострадаме всички ние - защото заради неизпълнението на ангажиментите ни към Европа всяко семейство щяло да натовари сметките си за ток с по 13 лева на месец.

"СТАНДАРТ" ни обяснява нещо съвсем друго - че "От 3,72 лв. за МВтч енергията от Слънцето и вятъра скача на 8,65 лева"...

Истината, предполагаме, както винаги е някъде по средата. А ние сме, както винаги, на опашката пред касата с поредната сметка в шепичка. Там ни е мястото! Щом всичко е за продан - някой трябва и да купува!

Майсторлъкът е да се гарнират неприятните новини с по-лъчезарни и настройващи позитивно. Поглеждаме "ТЕЛЕГРАФ" и моментално попадаме на позитивна новина - "Блатечки реже глави в Ню Йорк, Деси Тенекеджиева специално поканена". Може ли така - специално да каниш някого, за да му резнеш главата? Моментално купуваме газетата, за да научим, че става въпрос за филм, в който опустошителят на чужди хладилници играе роля на злодей, а красавицата е поканена не за да є отрежат главата, а да участва...

Хвърляме поглед през рамото на съседа в автобуса към "ВСЕКИ ДЕН" и виждаме панацеята против депресии - "Ако сте в лошо настроение, депресия и нямате самочувствие - направете си клизма!" Не вярвате на очите си, но си има и ценоразпис - "30 лева за клизма у дома"! За да не си помислите, че газетата тайно се опитва да ви продаде скъпа клизма, си има и специално уточнение - "За същата процедура например в болница се плащат около 150 лева..." Хайде на евтинията!

Освен медицински познания, срещу смешната цена на газетите получавате и полезни познания за света около нас - "Лейди Гага идва на кон" - бърза да ни подгрее за концерта "СТАНДАРТ". Дотук нищо особено - Лепа Брена дойде даже с хеликоптер! Особеното е, че конят не е обикновен - "Певицата буквално ще се появи на чифтокопитното..." Досега мислехме, че чифтокопитни са кравите, овцете и прасетата, а конете - нечифтокопитни. Но тоя очевидно е уникат! Струва си човек да отиде на концерта, дори само за да види това чудо на природата!

Естествено, за да вървят продажбите, както и другите дела на газетите добре, важно е да има снимка на министър-председателя на първа, втора, осма и спортната страница. "ПРЕСА" новаторски е гудила преразказаното интервю за шарено списание на страницата "Култура и стил". Всички газети се прехласнаха около неизвестната дама на сърцето Бойково, само сериозният вестник се е впечатлил от един дребен, но изключително важен културен детайл - "Премиерът има статив и 30 броя боички..." Има го и на снимка - човекът наистина рисува! Но не само това - има и репродукция на рисунката, озаглавена "Творба от премиера".

На творбата на покровителя на каракачанската порода се вижда нарисувано нещо като котенце, а може би  и зайче, във всеки случай - с уши и мустаци.

Цената не е обявена, може би защото не всичко е за продан, а може би - защото коте-зайчето вече е предвидено за постоянната експозиция в българския Лувър...




Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. armorica - Добре, че има още някой наблюдателен,
04.07.2012 16:45
да забележи уникалната кръстоска между чифтокопитни от рода на свинете и нечифтокопитни, каквито са конете. Не ми остана време да се посмея писмено, още когато прочетох този уникат в "Стандарт", но сега се присъединявам към вас, господин Белчев. И по повод на останалото в постинга ви - също се присъединявам към смеха, макар и на места тъжен.
цитирай
2. benimeni - За клизмата
31.07.2012 09:37
. От всичко ме боли. Въздъхвам. Всеки момент ще изпадна в депресия. Това моето живот ли е? Погледат ми попада в една реклама. „ Ако сте в депресия и лошо настроение- направете си клизма.“ Хич не му мисля, влизам. И без това напоследък съм се запекъл... Посреща ме усмихната жена.
- Каква е цената на една клизма, извинете?
- Ами… зависи от резултата.
- Какъв резултат?
- Ами… зависи колко ще изходите.
Опулвам се. Ок. Няма значение. Свалям гащите и лягам. Не ми е никакъв проблем. И без това съм си все надупен и със свалени гащи и ми го завират оттук- оттам. Тази тънка тръбичка не може да ме уплаши.
Затварям очи. Усещам водата….Започва да ме напъва.” Ох… ох, не мога да стискам повече!” Тичам в тоалетната. Отпускам се. Какво блаженство!
- Моля, не пускайте водата- се провикна жената.
- ОК!- казвам аз и вдигам гащите.
Тя поглежда.
- Ама,Вие, почти нищо не сте изходил! А и днес има промоция, така, че 1 лев.
Давам левчето и излизам щастлив, олекнал. „Лелеее, колко ми е леко. Утре пак ще дойда.”
Спах непробудно. На другия ден още в ранни зори съм пред клизменото.
- Оооо, май ще ми станете редовен клиент- усмихва се жената- Ето ви едно пликче.Ще Ви помоля след клизмата да се изходите в него.
Пак се опулвам.
- Сложили са ми в тоалетната един лайномер и са ме вързали към НАП.Давам, Ви това пликче, за да не минем през лайномера. Можете да го изхвърлите където искате. Така процедурата ще ви излезе с 20 стотинки по-евтина. А, пардон! Понеже пликчето е 5 стотинки, значи спестявате цели 15 стотинки.
Съгласявам се.
to becontinued
benimeni
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rumenbelchev
Категория: Политика
Прочетен: 598964
Постинги: 161
Коментари: 281
Гласове: 522
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031