Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2012 16:16 - УОРЛИК С ЛУК
Автор: rumenbelchev Категория: Политика   
Прочетен: 2329 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
в. "Стършел", бр. 3446/13.07.2012 г.

Държавният департамент си нямаше работа, ами реши да смени американския посланик - радостта на българския народ. Както и да го погледне човек - това е жесток удар срещу свободната българска преса. С какво ще пълнят газетите спортните, културните, филмовите, светските, дори - международните си страници? Чии снимки с куче, без куче, с баница, с микрофон или без микрофон, по риза и дънки или по костюмче, ще публикуват?

Тая смяна удари на съвсем неочаквани места - явно, разбрали, че посланикът няма да го бъде, колегите от другите мисии започнаха да не се вслушват в препоръките му - "Само двама дипломати отидоха на гей парада" - с печал отбелязва "ПРЕСА". Пикантно моментче е надушил "ТРУД" - двама мъже "хвърлили три глави лук по американския посланик Джеймс Уорлик, който подкрепи шествието..."

Атентаторите, разбира се, светкавично са били арестувани, но трите кромида не са попречили на дипломата да обясни, че "вчера е бил най-щастливия му ден".

Навръх най-щастливия ден за посланик Уорлик пламна Витоша.

И се почна гасене от една страна, подклаждане на ниски страсти - от друга.

"Екоактивисти знаели какво се случва със смърчовите гори" - обвинява "ТРУД". Престъпната екомафия не дала да се извозят съборените от смерч дървета, те изсъхнали, завъдили корояди и накрая - естествено - се подпалили... Стотици пожарникари и доброволци се катереха по баирите, за да спасят планината, но героите според "ПРЕСА" са двама - "На място в Бистрица вчера пристигна и вицепремиерът Цветан Цветанов, който непрекъснато държеше премиера Бойко Борисов в течение за ситуацията по телефона..."

"24 ЧАСА" открива и други неочаквани помощници - "И катъри ще помагат в битката с пожара на Витоша".

Накрая стана каквото трябваше да стане - "Бойко Борисов "закри" пожара на Витоша" - тържествено ни съобщава "КАПИТАЛ". Иронично, но тъжно - защото всички останали газети са пълни с полезните съвети, давани по телефона от премиера-пожарникар на бившите му колеги... Ако не беше той - планината на пепел щеше да стане!

Пожарът в планината не е нищо пред огъня, който гори на главите на шефовете на "Пирогов". Според "ПРЕСА" назначената проверка констатирала, че "В "Пирогов" клоуни разсмиват незаконно".  Става дума за инициативата на актьора Николай Николаев, който заедно с двама колеги разсмива болните деца в стационара... Клоунската смехотерапия не била минала през конкурс за обществена поръчка...

Само в "Пирогов" да бяха тия незаконни работи - направо да зажумим. Но няма как - отваряме "ТРУД" и с ужас научаваме, че "Важните пътища в Търновско са незаконни". "Южният пътен възел, който е едно от най-големите съоръжения на Балканите, вече 12 г. се експлоатира неправомерно. Така е и с ремонтираното преди 3 г. трасе през Прохода на Републиката. Двата обекта нямат акт 15 и акт 16 и реално не са въведени в експлоатация".

Но по останалите пътища на Родината кипи нестихващ трудов ентусиазъм - "Строителството на "Струма" продължава, вампири няма" - твърди "24 ЧАСА". Бедните археолози - цяла зима копаха замръзналата земя, а да не намерят вампир!

Но по света се правят открития - и родната газетна индустрия не пропуска да ни осветли - "Хигс бозонът вързан в кърпа" - коментира научното откритие на ХХI век "24 ЧАСА".

В каква кърпа - носна, за глава, или пешкирче - не става ясно. Може би - в следващия брой...




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. diso - Сега, разбрахте ли защо Витоша горя толкова дълго?
11.07.2012 16:26
Поради заетост, Премиерът(всички на крака, при споменаването Му) не е намерил по-ранна дата да го "закрие" официално.
цитирай
2. анонимен - Още нещо е задължително да се отбележи:
18.07.2012 01:33
http://society.actualno.com/news_391975.html
В actualno.com подчертават, че: "Столичният кмет Йорданка Фандъкова се приближи максимално до пламъците." И кметицата, също като премиера, е давала ценни пожарникарски съвети, а може би и кофа с вода да е хвърлила.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rumenbelchev
Категория: Политика
Прочетен: 600018
Постинги: 161
Коментари: 281
Гласове: 522
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930