Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2013 17:14 - ЗАГАДКАТА НА ЧИСЛОТО 32
Автор: rumenbelchev Категория: Политика   
Прочетен: 3618 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 в. "Стършел", бр. 3485/19.04.2013 г.

Когато октоподът Паул предсказваше резултатите от мачовете, всички се забавлявахме с мекотелото. После се навъдиха кокошки, петли, слонове и всякакъв друг добитък предсказатели, но на откопода никой не можа да му стъпи и на най-малкото пипалце.

С оглед на кризата и привличане гласовете на природозащитниците политическите шамани вече не гадаят по карантиите на заклано животно, както е древната прабългарска традиция, а са се вторачили в по-икономичните сухи игри с цифрички и замервания с далечни планети.

"БСП видя силата на Меркурий в № 5" - добросъвестно цитира евродепутатката И. Йотова "24 ЧАСА". Зарадвана от изтегления номер за бюлетините в изборите, милата родна депутатка обяснява за нас, непосветените: "Числото е подвластно на една от най-силните планети - Меркурий. Символ е на промяната във всички области на живота. БСП е носител на тази промяна"... "ПРЕСА" добавя още едно знамение - "петицата е благоприятна за социалистите, защото лидерът им е роден на 5 май"...

"ТРУД" пък вижда "Числото на любовта за ГЕРБ и Кунева на вота". Защо - не става много ясно, може би обяснението е изпаднало в последния момент.  Никакво затруднение и за изтеглилите номер 27 ДСБ - "27 са страните в Европейския съюз, 27 са зодиакалните знаци в индийската астрология"...

Специалистите на "СТАНДАРТ" констатират, че "Марс праща мощ на Волен", но предупреждават, че "Кунева губи, ако не вярва в Бог"...

Виж, "Номер 40 носи трудности за ДПС"... Номерът на бюлетината им "носи още символа на държавната власт - Сатурн, и на кръстопътя..." Малко по-земно обяснение за трудностите пред единствената неетническа партия дава архонтът Слави Бинев в "ТРУД": "Да видим как ще намерят толкова дълги пръчки"...

Бюлетината се очертава да бъде дълга към метър и нещо, така че с пръчките наистина ще има по-големи трудности...

След като провериха какво бъдеще им предсказват числата и звездите, политическите партии се втурнаха в нещо по-любопитно - в обещания и клетви. "ГОРД обещава безплатно висше образование" в "ПРЕСА". "И Марешки ще вдига пенсиите" - твърди "СТАНДАРТ". "Ще освободим милион българи от данъци" - твърди лидерът на БСП С. Станишев пред същия вестник.

А ДПС направо ни хвърля в музиката с оригиналното си обещание в "ПРЕСА": "ДПС се обърна срещу обръчите от фирми"...

На тоя фон далеч по-симпатично ни е вездесъщото Яне, което не ни будалка с празни обещания, а направо реди мъжки - "Яне иска три министерства" - резюмира "СТАНДАРТ".

Бившите управляващи обаче направо удрят оземи всички с обещанието си - "Ако управляваме, ще докараме 32 милиарда" - цитира речта на лидера им Б. Борисов в "Арена Армеец" "СТАНДАРТ".

Репортерите на "ПРЕСА" са се постарали да преброят спонтанно докаралите от цялата страна петнайсетина хиляди привърженици на ГЕРБ - "320 автобуса за делегатите".

Тридесет и два милиарда, обещани пред триста и двадесет автобуса ентусиасти - това не може да бъде случайно съвпадение! Има някаква астрална и нумерологична зависимост между милиардите и автобусите - но това сигурно ще си проличи вечерта на 12 май!




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rumenbelchev
Категория: Политика
Прочетен: 600939
Постинги: 161
Коментари: 281
Гласове: 522
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930