Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2013 17:16 - НА МАЙМУНИ НИ ОБЪРНАХТЕ!
Автор: rumenbelchev Категория: Политика   
Прочетен: 2068 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 в. "Стършел", бр. 3480/15.03.2013 г.

Най-симпатични сред протестиращите ми се видяха едни шуменци, които носеха плакатче "На маймуни ни обърнахте".

По-точна диагноза май не може да ни се постави.

Отваряме вестниците и опитваме да се ориентираме в обстановката. Очевидно вече месец властта се търкаля по улиците, но на никого не  му стиска да се наведе, та да я вдигне!

"Улица и президент си търсят министри" - твърди "СТАНДАРТ". Дотук - добре, само че според "ТЕЛЕГРАФ" "Станишев не иска да е премиер", според "МОНИТОР" "Първанов не ще да е депутат", а "Янев се пошегувал, че иска да оглави МС". На досегашното правителство също му писна - и то не ще. И кво правим тогава?

Естествено, изходът е само един - цялата власт на съветите!

В смисъл - на народа.

В смисъл - сетете се сами на кого.

"Яне Янев събира молби за депутати от улицата" - тържествено обявява "24 ЧАСА". И уточнява, че "РЗС търси с конкурс почтени хора от народа, за да ги направи депутати, обяви партията на сайта си"...

"СТАНДАРТ" отива още по-далеч - "Яне дава 5 града на протестиращите". В смисъл - предоставя първите места в листите на РЗС в Пловдив, Варна, Велико Търново, Шумен и Враца на "лица на протеста".

"Дърти политически маймуни опипват лидери от протеста" - печално констатира социалният антрополог Харалан Александров в "24 ЧАСА" и за съжаление май е прав...

Радостното е, че в тая суматоха с раздаване на градове, паланки, мандати и министерски кресла поне едно "Сдружение КУР се провали" - честно, точно така пише в "ТРУД". Не си мислете, че става въпрос за сдружение на хора със специфични интереси - абревиатурата означавала "Сдружение Конституционно управление на републиката", като за основна цел била посочена "да въведе безплатен градски транспорт в София"...

Междувременно стана ясно, че както пътят към ада може да е постлан с добри намерения, така и пътят към рая - с ролекси.

"Дядо Николай се гласи за рая без часовник" - почти коректно отбелязва коректният вестник "ПРЕСА". Защо почти? Защото точните думи на пловдивския митрополит са: "Аз разбрах, че този часовник представлява изкушение и съблазън не толкова за обикновените хора, колкото за журналистите и за медиите, които го обявиха на доста висока цена". И продължава: "И реших да постъпя по този начин с него - да преодолея тази съблазън, това изкушение у някои от вас".

Стана ли ви ясно? Светиня му не се е загрижил за себе си - а за репортерите, които получават шанс да попаднат в рая, спасени от съблазънта, носена на лявата му ръка, ама те май се правят на халосани и тълкуват превратно думите му...

В целия политически, икономически и духовен хаос все пак се промъкна и една добра новина! Според Евростат (цитиран от "ТРУД" на 4 март), "Водим с 2 евро на румънците". Радост, сълзи и сополи заляха милата Родина - след януарското повишение на минималната работна заплата вече тя станала 159 евро, а румънците ни дишали прахта със своите жалки 157! Вече не сме последни в Европа - пукайте се, комшии!

Радостта, за съжаление, трая само четири дни - на връх 8 март пак "ТРУД" ни залива със студена вода - "Румъния отново ни изпревари по заплати". Изчакали да видят с колко ще си повишим ние заплатиците, за да качат своите - от 157 на 171 евро!

Но - да не губим кураж - ексминистърът Дянков рече, че за изборите можело било новото правителство да задели парици, та да забогатеем рязко преди Томина неделя!

Прави са шуменци - на маймуни ни обърнаха!


Тагове:   Румъния,   протест,   маймуни,   Яне,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - В Румния правели
20.03.2013 15:02
по- добра чалъмба от турската.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rumenbelchev
Категория: Политика
Прочетен: 601251
Постинги: 161
Коментари: 281
Гласове: 522
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930