Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2013 14:06 - МИРИЗЛИВО СБЪДНАТА МЕЧТА
Автор: rumenbelchev Категория: Политика   
Прочетен: 3461 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 в. “Стършел”, бр. 3486/26.04.2013 г.

Само две седмици до деня "И" - 12 май! И - съвсем естествено - полудяването е повсеместно.

Разгръщаме "ПРЕСА", за да се запознаем с развитието на изборната кандърма. "Кунева сравни мощта си със стихията на водата" - твърди коректният вестник. И, за да бъде напълно коректен, продължава с обещанията: "Яне Янев обещава затвор за министри". Освен това обещал да върне "изнесените от страната милиарди - между 30 и 50 млрд. лв. за целия преход по данни на компетентни анализатори". Като добавим към тия милиарди и 32-та, обещани от ГЕРБ, очевидно се задава нов златен век за България!

На противното мнение е гордият Слави (не онзи, а Бинев) - "Слави Бинев очаква октомврийска революция". Както уточнява самият г-н Бинев - "през ноември". Що октомврийска, като е през ноември - това е въпросът!

А една почти влязла в предишния парламент партия ни хвърля в музиката - "ЛИДЕР предлагат нов план "Маршал". За сведение на посрещачите - планът "Маршал" е програма на американското правителство за подпомагане на следвоенното възстановяване на Европа. Но преди избори - кой си спомня за историята - давай да печелим!

А столетната партия преобръща в гробовете дядо Благоев, Димитров и Червенков с началото на кампанията си - "Жреци гадаят за Станишев" - радостно тръби "СТАНДАРТ". Проектът е наистина уникален - край Перперикон "социалисти ще влязат в ролята на жреци на бог Дионис. По височината на пламъците те ще предричат резултатите от изборите"... Да не говорим, че в светилището е открит древен пентаграм, което дава основание на местен лидер да твърди, че "Петолъчката на Перперикон свидетелства за най-древния клуб на социалистите..."

Но обещанията са си обещания, а електоратът иска ако не хляб, поне зрелища - и родните партии са се втурнали да ангажират звезди, които да събират хора на митингите им. Всезнаещият "ТЕЛЕГРАФ" се е добрал до ценоразписа: "Преслава върви между 8 и 12 бона. Ивана и Глория са около 10, а Миро е между 8 и 10 бона за изява... По 10 000 вземат и "Комиците", но когато са в група"... Проблемът е, че за четвърт век свободни и демократични избори хората нахитряха и вече не се връзват само на обещания, песни и танци на народите - искат си сухото.

"350 000 готови да продадат гласа си" - цитира "МОНИТОР" изследване на "Отворено общество".

Дотук - също нищо лошо и тревожно, тия триста и петдесет хиляди са някъде към десетина процента от очакваните действителни гласове, що хората да не се облажат един-два дни! Забавно е продължението на изследването: "Според проучването 5,1 % от всички хора с право на глас биха взели пари, за да подкрепят определена партия". Добре, това го четохме в заглавието. Но: "19 на сто от гласоподавателите ще приберат заплащането, но ще гласуват по собствена преценка"... Това пък сме го чели още във фейлетоните на Алеко - стара българска традиция. Но има и новинка: "9,4 % от пълнолетните българи ще сложат банкнотите, които им се предлагат, в джоба си и изобщо няма да отидат до урните".

Изчисленията на експертите показват, че два милиона и половина избиратели нямат нищо против да изкарат някой лев от изборите.

Повече от половината от четирите милиона, които според социолозите ще гласуват изобщо!

А на 12-и вечерта ще гледаме пресконференциите, на които едни ще се обявяват за победители, а други - за непобедими, ще твърдят, че изборният им успех е една сбъдната мечта...

Като стана въпрос за мечти, "ТЕЛЕГРАФ" под рубриката "Сбъдната мечта" ни сервира странното заглавие: "Младок от Байерн напълни гащите"... Ако си спомним стотиците хиляди, изкарани от мизерията по улиците, няма как да не честитим на печелившите сбъднатата им мечта:

Ос.......ахте се, бе!




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rumenbelchev
Категория: Политика
Прочетен: 601162
Постинги: 161
Коментари: 281
Гласове: 522
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930